Madeleine McCanni kadumises kahtlustatav võis saada lapse kohta vihje puhkekompleksi töötajalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Madeleine McCann kolmeaastasena enne kadumist
Madeleine McCann kolmeaastasena enne kadumist Foto: Anonymous/AP/Scanpix

Briti ja Saksa politsei teatel on Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumises uus kahtlualune sakslane, kes praegu kannab Saksamaa Kieli vanglas vägistamise eest karistust.

Briti meedia teatel on see mees 43-aastane Saksamaa kodakondsusega Christian Brückner, kes elas pikka aega Portugalis Praia da Luzis. Saksa seaduse kohaselt ei tohi kahtlustatava ja uurimise all oleva isiku nime avaldada ning politsei ei ole seda teinud.

Itaalia Milano politsei avaldatud foto sakslasest Christian Brücknerist, keda kahtlustatakse Madeleine McCanni röövimises
Itaalia Milano politsei avaldatud foto sakslasest Christian Brücknerist, keda kahtlustatakse Madeleine McCanni röövimises Foto: -/AFP/Scanpix

McCannid üürisid 2007. aasta mais Portugalis Algarves Praia da Luzi Ocean Club puhkekompleksis ühe maja esimesel korrusel asuvat suvituskorterit.

Saksa politsei kahtlustab, et kahtlusalune mees võis mais 2007, kui Madeleine McCann kadus, lapse ja ta vanemate asukoha kohta saada vihje puhkekompleksi Ocean Club töötajalt.

See töötaja võis olla jälginud McCannide perekonda mõnda aega ning teadis nende harjumusi ja rutiini.

Õhtuti käisid vanemad koos sõpradega korteri lähedases restoranis einestamas, käies oma kolme last iga poole tunni tagant kontrollimas. Lisaks Medeleine’il on Kate ja Gerry McCannil kaksikud tütar ja poeg, keda inimröövija ära ei viinud.

McCannid teatasid puhkekompleksi vastuvõtus, et soovivad 3. mai 2007 õhtuks restoranis seltskonnale laua broneerida. See teade oli kõikidele puhkekompleksi töötajatele näha.

Kate McCann kirjutas restoranilaua broneerimisest raamatus «Madeleine», milles ta lahkab oma tütre kadumist.

«Vastuvõtulaua töötaja sai kohe aru, miks me tahtsime broneerida laua suvituskorteri lähedases restoranis, sest me jätsime oma lapsed üksinda magama. Käisime neid regulaarselt kontrollimas. Keegi puhkekompleksi töötajatest võis seda teada,» kirjutas Kate McCann oma raamatus.

Saksa meedia teatel töötas kahtlusaluse Christian Brückneri sõber Ocean Clubis, ta võis McCannide harjumusi teada ja lauabroneeringut näha ning teha järelduse. See isik edastas McCannide kohta käiva info tõenäoliselt Brücknerile, kes sai teada, millal McCannide lapsed üksinda on.

Portugali politsei tegi Ocean Clubi töötaja kindlaks ja ta mobiiltelefonist leiti Brückneri telefoninumber.

Briti, Portugali ja Saksa politseil on andmed, et Brückner sai Praia da Luzis tund enne Madeleine McCanni kadumist telefonikõne.

Kunatniku joonistus sakslasest Christian Brücknerist, keda kahtlustatakse Madeleine McCanni röövimises
Kunatniku joonistus sakslasest Christian Brücknerist, keda kahtlustatakse Madeleine McCanni röövimises Foto: PA/Scanpix

Uurijad ei välista seda, et kahtlusalune läks alguses puhkekompleksi vargile, kuid kui nägi McCannide suvituskorterisse sissemurdes kolme last magamas, otsustas ta ühe lapse kaasa võtta.

Madeleine ning ta vend Sean ja õde Amelie magasid samas toas, kuid kaks nooremat last ei ärganud, kui vanem õde, kes oli kolmeaastane, ära viidi.

Saksa politsei jõudis jälile, et kahtlusalune mees kelkis 2017 Saksa baaris ühele oma sõbrale, tema on Madeleine McCanni röövimise taga. Hiljem teatas sõber kuuldust politseile.

Saksa meedia kirjutas, et kahtlusalune Christian Brückner on varem saanud karistada lapsporno omamise, laste seksuaalse ärakasutamise ja narkootikumide müümise eest.

Saksamaa Braunschweigi prokuröri Hans Christian Woltersi arvates ei ole Madeleine McCann elus ja on inimesi, kes võivad teada ta surnukeha asukohta.

Prokurör kinnitas, et Madeleine McCanni kadumises kahtlustatav Saksa kodakondsusega mees on kahtlusalune ka ta mõrvas.

«Tegemist on mehega, keda on varem karistatud väikeste laste seksuaalse ärakasutamise eest ja kes kannab praegu naise vägistamise eest vanglakaristust,» lisas prokurör.

Woltersi sõnul ei ole neil veel piisavalt tõendeid, et kahtkusalune kohtu alla anda. Kui nad saaksid teada Madeleine McCanni surnukeha koha ja nad leiaksid selle, siis oleks tõendeid piisavalt.

Briti politsei ei uuri Madeleine McCanni juhtumit kui mõrva, vaid kui kadumist, sest nende teatel ei ole neil surma kohta tõendeid. 

Aastate jooksul on seoses Madeleine McCanni kadumisega küsitletud rohlem kui 600 inimest ja umbes 100 inimest on olnud kahtlusalused, kuid kõigi nende vastu nappis tõendeid.

Praeguse kahtlusaluse kohta sai Saksa, Briti ja Portugali politsei teada 2017.

Kui Madeleine McCann oleks elus, oleks ta selle aasta 12. mail saanud 17-aastaseks.

Madeleine McCann Briti politsei avaldatud arvutifotodel, millel teda on näha vanemana. Parempoolsel pildil on ta heleda nahaga, vasakpoolsel päevitununa ja tumedaks värvitud juustega
Madeleine McCann Briti politsei avaldatud arvutifotodel, millel teda on näha vanemana. Parempoolsel pildil on ta heleda nahaga, vasakpoolsel päevitununa ja tumedaks värvitud juustega Foto: Ceop/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles