Mõistlik või mitte? Siiri Sisask sattus ootamatu kriitika kätte

Elu24
Copy
Siiri Sisask
Siiri Sisask Foto: Eero Vabamägi

Siiri Sisaski koduaias toimub sel nädalavahetusel kaks kontserti. Lauljanna pani piletihinnaks 30 eurot, mis mõne melomaani hinnangul on aga liiga kõrge. 

Nimelt sai Sisask naiselt nimega Merle kriitilise kirja, mida muusik otsustas arutelu algatamiseks jagada täismahus ka oma ametlikul Facebooki lehel. «30 € pilet, ei tea, kas sisaldub kilo kalleid Eesti maasikaid ka muusikanautlejatele,» kritiseeris Siiriga ühendust võtnud Merle muusiku piletihinda. «Huvitav, et artistidel pole ühtset hinnapoliitikat. Tõnis Mägi esineb Rannal 15 € eest. Eneseväärtustamise küsimus? Ega mina sinna loomulikult minema ei pea, kui ei sobi hind, aga tegelikult ikka ulme, kuidas suvalt hinda kergitatakse. Veel koduaidas, kus pole rendi- ja kütusekulusid.»

«On küll rendi ja kütuse kulud, olen oma aia külaliste jaoks väga ilusaks teinud, võimenduse ostnud jne. Taastanud vana viljakuivati, loonud sinna hubase kontsertpaiga. Kontserdile pääseb vaid 20 inimest, seoses koroonaga mitte rohkem. Tõnis Mäe rannakontserdile saab minna sadu inimesi,» seletas Siiri omakorda. Ta pakkus Merlele ka võimalust tasuta kontserdi kuulama minna, aga sellest naine keeldus, kuna jätab «selle mõnele suuremale fännile».

«Arvan isiklikult, et artist peab ka oma kuulajaskonda väärtustama, mitte suhtuma justkui lollidelt tulebki raha ära võtta. Ega siis «koroona» ei pea põhjus olema hindu arutult kergitada,» avaldas Merle arvamust.

Hind 30 eurot sisaldab Siiri sõnul kontserti, käibemaksu, suupisteid ning teed ja kohvi ja muid väljaminekuid seoses kontserdiga. «Olen ostnud ka võimenduse ja loonud hubase kontsertpaiga,» seletab Sisask. «Aed on korras ja kaunis, iga inimene võiks tunda end siin hästi ja saada mõneti ka võib-olla inspiratsiooni.» Artist lubab, et kui piletiostnu head elamust ei saa, on ta nõus raha tagasi maksma.

«Küsin nüüd nõu, et milline hind võiks olla kohasem, sest ega ma ei näegi väga võimalust hinda odavamaks lasta, aga samas ma ka ei taha solvata inimesi, kes tahaksid kontserdile tulla. Ma kindlasti tahaksin, et igaüks, kellele minu muusika ja mu muusikavalik ka teiste artistide puhul meeldib, saaks tulla ja nautida,» on artist nõutu. 

Sisask nendib, et kontsertide hindu saab hoida madalamal, kui on suurüritused ning oodata rohket publikut: «Mina oma kontserte siin meelega suureks ajada ei taha, need on väiksed isiklikumat laadi kodukontserdid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles