Rassismivastastele protestidele toetust avaldanud Björn Ulvaeus: maailm on täis idioote (2)

Elu24
Copy
Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus Foto: Reuters / Scanpix

Rootsi popansambli ABBA asutajaliige Björn Ulvaeus avaldas toetust Ameerikas toimuvatele rassismivastastele protestidele. 

«Maailm on täis idioote,» mõistis Björn Ulvaeus uudisteagentuurile Reuters edastatud videosõnumi vahendusel hukka liikumise Black Lives Matter kriitikud ja avaldas toetust ülemaailmsetele protestile rassismi ja politseivägivalla vastu.

«Solidaarsus, mida me näeme hetkel linnatänavatel üle kogu maailma, peaks andma meile lootust,» lisas muusik, kes on koroonaviiruse pandaamia tõttu viibinud Rootsis isolatsioonis. Ulvaeus mõistis hukka need, kel pole «ettekujutust või tahet panna end värvilise nahatooniga naise või mehe kingadesse.» Staar usub, et just sellised inimesed kuuluvad vähemusse.

Ulvaeus võrdles Black Lives Matter proteste #MeToo liikumisega seksuaalse ahistamise vastu. Mehe sõnul on mõlema liikumise eesmärgiks näha enda kõrval olevat inimest endaga võrdsena. «Näen oma lapselapsi üles kasvamas ilma vähimagi rassismitundeta ja ma arvan, et nad jäävadki selliseks,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles