Tšetšeenia maksab peigmeestele kümneid tuhandeid toetust, et nad saaksid oma pruudid ära osta

Elu24
Copy
Pulm Tšetšeenias
Pulm Tšetšeenias Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Koroonarežiim on ka Venemaal teinud olukorra raskeks ning paljud kannatavad kitsikust. Tšetšeenidel on sealjuures omad veidrad probleemid ja ootamatud lahendused.

Tšetšeeni liidri Ramzan Kadõroviga seotud Ahmat-Hadji fond maksab välja toetusi kokku 207 pruudi soetamiseks. Regiooni juhi käsul loodi nimekirjad peigmeestest, kes on karantiini tõttu jäänud raskustesse ja ei suuda vajalikku summat kokku saada.

Iga peig saab toetuseks 50 000 rubla. See on ligikaudu 750 eurot. Uudisest teatas oma Instagrami lehel Tšetšeenia Moslemite Spirituaalne valitsus.

Samuti kehtivad pulmadele karmid reeglid. Tseremoonia ajal läheb pruudi järele kaks autot, üks lähiringi ja saatjaskonna sõiduk.

Karmilt juhitud Tšetšeenia on tugeva kohaliku valitsusega islamistlik regioon. Pulmas on seal ranged reeglid ning peig peab perele pruudi eest lunaraha maksma.

Kadõrovi võimu all on varem sageli tuliseks kiskunud pidustustel keelatud relvadest täristamine, intiimsemad tantsud naiste ja meeste vahel ning muu selline «kõlbmatu» käitumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles