VIDEO ⟩ Madeleine McCanni kadumises kahtlustatav võib olla seotud veel teise väikese tüdruku kadumisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Viieaastasena kadunud Saksa tüdruk Inga Gehricke
Viieaastasena kadunud Saksa tüdruk Inga Gehricke Foto: /AP/Scanpix

Kolmeaastane briti tüdruk Madeleine McCann jäi kadunuks 3. mail 2007 Portugalis Algarves Praia da Luzi kuurordis. Tema kadumise aastatepikkune uurimine on viinud Briti, Portugali ja Saksa politsei sakslasest julmuri jälile.

Saksa meedia teatel on tegemist 43-aastase Christian Brückneriga. Saksamaa seadused ei luba uurimise all olevate isikute nimesid avalikustada ja selle tõttu ei ole politsei seda kinnitanud.

Saksa politsei kinnitas vaid seda, et tegemist on Saksamaa kodakondsusega isikuga.

Briti meedia teatel võib McCanni kadumises kahtlustatv sakslane, kes kannab praegu vanglakaristust, olla seotud veel teise väikese tüdruku kadumisega.

Itaalia Milano politsei avaldatud foto sakslasest Christian Brücknerist, keda Saksa meedia teatel kahtlustatakse Madeleine McCanni kadumises ja mõrvas.
Itaalia Milano politsei avaldatud foto sakslasest Christian Brücknerist, keda Saksa meedia teatel kahtlustatakse Madeleine McCanni kadumises ja mõrvas. Foto: -/AFP/Scanpix

Saksa politsei hakkas taas uurima Inga Ghericke kadumist, kes oli viieaastane, kui kadus oma perekonna väljasõidu ajal 2. mail 2015 Saksi-Anhalti liidumaal.

Madeleine McCanni ja Inga Ghericke kadumise vahel on kaheksa aastat. Nii nagu McCanni kadumist ei ole seni lõpuni lahendatud, ei ole ka Ghericke juhtum lahendust saanud.

Saksa politsei teatel on kahe väikese tüdruku kadumises sarnasusi, mis lubavad oletada, et nende taga on sama isik.

Uurijad tegid kindlaks, et kahtlusalune mees elas Inga Ghericke kadumise ajal haagiselamus mahajäetud tehase juures Neuwegerslebenis, mis asub Gherike kadumispaigast 80 kilomeetri kaugusel.

Viieaastane Inga oli koos perega Diakoniewerk Wilhelmshofi metsaalal piknikul, kui ootamatult kadus. Vanemad asusid teda otsima ja kui pärast 15 minutit otsimist last ei leidnud, kutsusid politsei.

Viieaastasena kadunud Saksa tüdruk Inga Gehricke
Viieaastasena kadunud Saksa tüdruk Inga Gehricke Foto: /AP/Scanpix

Aastaid uuruimist ei ole andnud tulemust ja Inga saatus on seni teadmata.

Saksa ajakirjandus hakkas Ingat nimetama kohalikuks Madeleine McCanniks.

Madeleine McCanni kadumises kahtlustatav mees kannab seitsme aasta pikkust karistust vägistamise eest Põhja-Saksamaa Kieli vanglas. Sakslane vägistas Portugalis Praia da Luzis 2005. aasta septembris 72-aastase ameeriklanna.

Põhja-Saksamaa Kieli vangla, kus praegu kannab karistust Madeleine McCanni kadumises kahtlustatav sakslane.
Põhja-Saksamaa Kieli vangla, kus praegu kannab karistust Madeleine McCanni kadumises kahtlustatav sakslane. Foto: imago images/Chris Emil Janßen/Scanpix

Saksa politsei teatel rääkis kahtlusalune mees 2013. aastal jututubades, et talle meeldib röövida või püüda kinni kedagi väikest ja siis teda päevi ära kasutada. Mees lisas, et teda ei tabata, kuna ta oskab asitõendeid hästi peita.

Kui Saksa politsei uurib Madeleine McCanni juhtumit kui lapseröövi ja mõrva, siis Briti politsei uurib seda kui kadumist, sest brittide teatel ei ole neil tõendeid, et laps oleks surnud.

Kui Madeleine McCann oleks elus, oleks ta 12. mail saanud 17-aastaseks.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles