Piret Laos: ilma naljata ma elada ei saaks

Raadio Elmar
Copy
Piret Laos
Piret Laos Foto: Iris Janvier

Raadio Elmar saates «Kuula mu laule» rääkis oma isiklikust lemmikmuusikast Kanal2 «Õhtu» saatejuht Piret Laos. Põnevas valikus oli kümme parimat Eesti artistide lugu läbi aegade. Saadet vedas Mari-Liis Männik.

Piret Laos tunnistas, et kümne lemmikloo valimine oli väga keeruline ülesanne. «See nimekiri, mille ma eelnevalt saate jaoks valmis tegin, on juba praeguseks vähemalt kümme korda muutunud. Tuleb tunnistada, et väga suur osa lemmikuid jäi välja,» rääkis ta raadio Elmar saates «Kuula mu laule».

Laos on Kanal2 «Õhtu» üks saatejuhtidest ja muuhulgas ka endine raadio Elmar meeskonna liige. Olles kokku puutunud paljude põnevate saatekülaliste ja erinevate situatsioonidega, leiab Laos, et huumor on tema tegemisi pidevalt saatnud. «Ilma naljata ma elada ei saaks! Olen täiesti seda meelt, et hea nali on tervisele hea ja päästab teinekord ka halvast tujust. Elus peab kindlasti üksjagu nalja olema. See on hästi tore ja lahe seisund, kui sul tuleb selline naer peale, et pidama ei saagi. Minu hinnangul sellist olekut teeselda ei saa, vähemasti ma pole seda elus ära õppinud. Mul on paar korda ka otse-eetris sellist korralikku naeru ette tulnud ja peab tunnistama, et on täitsa lõbus olnud,» tunnistas ta.

«Paljud inimesed on minult küsinud, et kas mul ongi koguaeg ja alati suur naeratus kõrvuni. Kuid tõesti nii see ei ole, olen tavaline inimene ja igasugused emotsioonid on ka minu sees. Juhtub ka minul, et mõnel hommikul on kurvapoolsem meeleolu, kuigi selleks pole isegi erilist põhjust. Sellistel helladel hetkedel on muusika mind ravinud, näiteks kuulan blues'i ja olen saanud oma emotsiooni tasakaalu tagasi. Ka kõndimine on hea ravija,» lisas Laos.

Piret Laos lisas, et tema loodud edetabelis pole lugude esitlusjärjekorral tähtsust, laulude valik on välja toodud allpool:

  • Ivo Linna «Kohtumistund»

«Oi, kui ilus laul see on! Sel ajal kui ma Tartus veel elasin ja ka raadios Elmat töötasin, oli mul see lugu üks tõeline lemmik ja on seda muidugi tänaseni. See on lugu, mida olen nii palju kuulanud ja kaasa laulnud. Kui kuulen Ivo hääle kärinat, siis tulevad külmavärinad peale,» kirjeldas Laos.

  • Karl-Erik Taukar «Seitsme tuule poole»

«See on mõnus lugu ja loo sõnum on selline, et ilmselt igaüks meist on mingil elu hetkel veidi samastunud. Samas on see ka tõeliselt suvine laul..ongi ju juunikuu juba käes ja hea selle saatel õues oma juukseid lehvitada,» lisas ta.

  • Ultima Thule «Liivimaa pastoraal»

«Kui ma oma lemmiklugude nimekirja paika panin, siis üks oli kindel - Ultima Thule peab siia listi saama, olen nende lugusid elu jooksul nii palju kuulanud. Alguses ma kirjutasin nimekirja nende loo «Aed», ju mul oli tol konkreetsel hetkel siis selline tuju peal. Kuid nüüd otsustasin, et panen nende tempokama laulu «Liivimaa pastoraali». See on nii hea lugu, et isegi kui keegi seda coverdab, läheb üldjuhul ikka peale,» rääkis Laos.

  • Tanel Padar Blues Band «Shadow»

«Tanel Padaril on olnud mitmeid lugusid, mis on mind väga kõnetanud. Kuid ometigi otsustasin valida oma lemmiku tema Blues Band'i esituses. Olen seda konkreetset lugu hästi palju kuulanud. Mulle meeldivad selle loo meloodia ja sõnum. Arvan, et me kõik oleme olnud oma elus olnud hetkes, kus vana mina on valmis jääma eilsesse ja uus mina on valmis astuma homsesse päeva. Ma ei tea täpselt, millest see lugu tegelikult räägib, kuid mina olen sealt just oma versiooni lahti tõlgendanud. Sellel on väga ilus kitarrisoolo, lugu on kindlasti minu suurte lemmikute seas,» sõnas ta.

  • Terminaator «Tee»

«See oleks vist tõesti veidi imelik, kui ma Terminaatori loomingut siia valiku sekka ei paneks...see bänd on olnud minu elus ju koguaeg. Olen kasvanud ajal, mil Terminaator oli väga populaarne. Ma kuulasin neid palju ja Otepää tüdrukuna käisin Pühajärve ääres tihti nende kontserte nautimas. Ma ei ole olnud nende tulihingeline hullunud fänn, kuid ometigi tean väga paljusid lugusid peast, nii nagu ilmselt paljud eestlased. Neil on nii palju häid laule ja keeruline oli siin välja valida seda ühte ja konkreetset. Nii siis jätsingi valiku elukaaslase Taavi jaoks, kes on täna Terminaatori kitarrist. Taavi valis esialgu kaks lugu, «Kristallkülmas öös» ja «Tee» ning hiljem jäi sõelale «Tee», mis on avaldatud ajal, mil Taavi ise veel bändis ei olnud,» lisas Laos.

  • Lenna ft. nublu «Keeruta»

«Olen üldjuhul mugavalt riietuja ja nii juba aastaid: krunn peas, teksapüksid ja null meiki näos. Mulle lihtsalt meeldib nii. Kuid ikka leidub hetki, kui löön end lille, panen siis mõne ilusama kleidi, keeran loki juustesse ja äkki värvin ripsmedki ära...ja siis laulan «Keeruta, keeruta linalakk neidu...». See on täiega lille löömise lugu. Niiöelda sättimise protsess sisaldab mul alati head muusikat, see oli ka siis, kui veel reedeti tihti väljas käisin. Alati läksid peale head lood, mis meeleolu kerisid. Ka see konkreetne Lenna ja nublu lugu on väga hea minekuga ja ning sobib lille löömise listi suurepäraselt,» rääkis ta.

  • Nöep «TV»

«Andres Kõpper on olnud üks mu suurtest lemmikutest juba aegade algusest saati. Tutvusin temaga tööasjus siis, kui elasin veel Tartus. Mulle meeldib tema puhul see, et ta on nende edukate aastate juures ikka iseendaks jäänud. Täpselt selline, kui ta oli kümme aastat tagasi, on ta minu meelest ka praegu: hästi lihtne, sõbralik ja meeldiv ja sümpaatne...temas pole grammigi staaritsemist. Ta on alati väga head muusikat teinud. Kuigi temalt on hittlugusid nii palju, otsustasin valida ta repertuaarist mitte nii tuntud loo, samas mulle tohutult meeldib see. See inglisekeelne lugu räägib televiisorist ja tekitab mõnusa reisimise tuju. Kuna reisile minna ei saa, siis võib-olla aitabki see, et kuulad seda mõnusa minekuga lugu ja vaatad palmipuid hoopis video pealt ja lihtsalt naudid niisama olemist. Rääkides reisimisest....kui ma saaksin täna valida, läheksin Berliini. Pole sinna kahetsusväärsel kombel veel jõudnud ja usun, et praegusel ajal on seal nii mõnus,» sõnas Laos.

  • Vaiko Eplik «Soorebased»

«Olen Vaiko Epliku lugusid alati kuulanud....konkreetset loost rääkides, ma alguses ei saanud üldse aru, millest ta laulab, tegelikult pole tänaseni liialt keskendunud sellele, kuid see laul on lihtsalt nii hea minekuga, ülimalt kaasahaarav ja väga hea meloodiaga! See lugu on olnud üks mu lemmikutest juba sellest ajast, kui see ilmus,» rääkis ta.

  • Reket feat. Liis Lemsalu & Avoid Dave «Magad vä?»

«Ma tahtsin siia listi panna ka ühe väga värske loo. Mulle juba alguses tundus, et Liis Lemsalu peaks siin nimekirjas olema ja esialgu oli ta esindatud hoopis ühe teise looga. Selle loo puhul meeldib mulle nii palju nüansse: nii Liis Lemsalu, Reket kui ka Avoid Dave. Kui sul on vaja üks korralik kümnene lemmiklugude list kokku panna, siis selle näite puhul saab nii palju kokku hoida, pannes kolm artisti ühte. Nad käisid seda meie «Õhtu» saates ka esitlemas ja mulle tundus kohe alguses, et lugu on nii kaasahaarav ja mõnus. Mida rohkem seda kuulan, seda enam hakkab meeldima, eriti just refrääni koht,» lisas Laos.

  • Ines «Kus kulgeb kuu»

«Ma tükk aega mõtlesin, et kas kirjutan listi selle loo või siis Mr. Lawrence'i «Shine On». Aga kuna otsustasin, et panen täna listi rohkem eestikeelseid lugusid, siis valisin Inese loo - see on imeilus lugu, imeilusas esituses. Ma arvan, et nii mõnigi inimene on selle loo saatel nutnud. Las see lugu tõmbab meie saate lõpu mõtlikumaks, kuid olgu see positiivselt mõtlik,» lisas Piret Laos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles