Madeleine McCanni röövimises kahtlustatav Saksa koletis keeldub politseiga koostööd tegemast

Elu24
Copy
Kunstniku joonistus Madeleine McCanni röövimises kahtlustatavast 43-aastasest sakslasest, kelle nimi meedia teatel on Christian Brückner
Kunstniku joonistus Madeleine McCanni röövimises kahtlustatavast 43-aastasest sakslasest, kelle nimi meedia teatel on Christian Brückner Foto: Scanpix/PA

Saksa julmur Christian Brückner keeldub politseiga koostööd tegemast, vahendab Daily Star.

Londoni politsei avaldas Madeleine McCanni kadumises kahtlustatava isiku kirjelduse kolmapäeval, 3. juunil. Päev hiljem avaldas Saksa meedia kahtlusaluse nime. 

43-aastane Christian Brückner, kes praegu kannab Saksamaal seitsme aasta pikkust vangistust, elas Portugalis Praia da Luzis, kust kolmeaastane Briti tüdruk 2007. aastal kadus. 

Briti ja Saksa politsei usub, et mees oli Praia da Luzis ka 3. mai õhtul, mil toona kõigest 3-aastane Madeleine kaduma läks.

Uue info kohaselt keeldub mees aga koostööst politseiga, jättes tüdruku vanemad ahastusse. «Kui ta vastutab Madeleine'i kadumise eest ja ühel hetkel murdub ja seda tunnistab, võib see kõik ootamatult kiiresti lõppeda,» sõnas allikas The Sunile.

43-aastane Christian Brückner, kes praegu kannab Saksamaal seitsme aasta pikkust vangistust.
43-aastane Christian Brückner, kes praegu kannab Saksamaal seitsme aasta pikkust vangistust. Foto: Scanpix/AFP

Portugali ja Saksa politsei sai seoses Madeleine McCanniga juba 2013. aastal Brückneri kohta vihje, kuid neil nappis tõendeid, et meest lapse kadumisega seostada.

News.sky.com teatel jätkas Briti politsei uurimist, saades 2017. aastal, kui Madeleine’i kadumisest möödus 10 aastat, uue paljulubava vihje, mis puudutas Brücknerit.

Vihje kohaselt viibis Brückner ühes Saksa baaris, kui televiisorist tuli uudistesaade, milles räägiti Madeleine’i kadumisest. Brückner oli oma kaaslasele kiidelnud, et tema viis tüdruku kaasa.

Sakslane näitas ka videot, milles ta vägistas poolteist aastat enne Madeleine’i kadumist Portugalis Praia da Luzis eaka ameeriklanna.

Madeleine McCann läks Portugalis Praia da Luzis kaduma 2007. aastal. Tüdruku kadumisest on nüüdseks möödas 13 aastat ja siiani ei teata täpselt, mis temaga juhtus ja kas ta võib seni elus olla.
Madeleine McCann läks Portugalis Praia da Luzis kaduma 2007. aastal. Tüdruku kadumisest on nüüdseks möödas 13 aastat ja siiani ei teata täpselt, mis temaga juhtus ja kas ta võib seni elus olla. Foto: Scanpix/ZUMAPRESS.com

Kaaslane kontakteerus Saksa politseiga 2017 ja rääkis, mida Brückner oli baaris öelnud. Brückner kandis siis juba teiste kuritegude eest vanglas karistust.

Saksa väljaande Der Spiegel andmetel on kahtlusalune Christian Brückner pannud toime vähemalt 17 kuritegu, kaasa arvatud narkomüük, peksmised ja joobnuna autojuhtimine.

Oma esimese seksuaalkuriteo, lapse seksuaalse ärakasutamise karistuse sai Brückner 1994. aastal, kui oli 17-aastane.

Saksa kohus mõistis ta 2019. aasta detsembris 72-aastase ameeriklanna vägistamises süüdi ja ta kannab praegu vanglas karistust.

Madeleine McCanni juhtum

2007. aasta 3. mail magas 3-aastane Madeleine McCann koos kaksikutest õe ja vennaga Praia da Luzi suvituskorteris ja ta vanemad õhtustasid koos sõpradega lähedal restoranis. Kui ema Kate McCann läks kella 22 paiku kohaliku aja järgi lapsi kontrollima, oli Madeleine kadunud.

Kate ja Gerry McCann käisid lapsi kontrollimas iga poole tunni tagant. Ka McCannide sugulastel ja sõpradel oli Portugali puhkusel lapsi kaasas, kes samuti õhtusel ajal juba magasid.

McCannide teatel olid restorani aknast näha nende suvituskorteri aknad, kuid nad ei märganud, et keegi oleks suvituskoha akent avanud, sisenenud ja siis väljunud. Kuid Madeleine'i kadumise järel märkasid vanemad, et mitu akent oli lahti.

Portugali endine politseinik Gonçalo Amaral, kes 2007 oli seotud Madeleine’i otsingutega, hakkas hiljem Kate ja Gerry McCanni süüdistama, et vanemad on ise oma lapse surmas süüdi ja üritavad seda kinni mätsida. 

Amaral on veendunud, et McCannide suvituskohas leidis aset õnnetus tunde enne seda, kui Madeleine väidetav kadumine aset leidis. Vanemad põletasid lapse surnukeha ja lavastasid sissemurdmise.

Ühe teooria kohaselt andsid vanemad Madeleine’ile kogemata liiga suure koguse unerohtu, mille tõttu laps suri.

Teise teooria kohaselt ärkas Madeleine üles ja kuna ei leidnud vanemaid, läks neid otsima. Ta jõudis tänavale, kus ta langes lapseröövija kätte või sattus õnnetusse ja hukkus.

Tüdruku kadumisest on nüüdseks möödas 13 aastat ja siiani ei teata täpselt, mis temaga juhtus ja kas ta võib seni elus olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles