PILDID ⟩ PETA aktivistid heitsid Pariisis protesti märgiks rinnahoidjad seljast

Elu24
Copy

Loomakaitseorganisatsiooni PETA aktivistid protestisid 5. juunil Pariisis piimatööstuse julmuse vastu heites seljast oma rinnahoidjad.

Mittetulundusliku organisatsiooni PETA kuuluvad aktivistid olid protesti märgiks heitnud seljast nii särgi kui ka rinnahoidja ning osa oma kehast valgeks värvinud. Prantslannad hoidsid üleval plakateid sõnumiga «Pole sinu ema, pole sinu piim».

PETA puhul ei ple poolpaljad naised aga midagi üllatavat. Aktivistid on ka varemgi, näiteks Berliini moenädalal karusnaha vastu protestides, endalt riided seljast heitnud. 

Kolme aastakümne jooksul sai ikooniliseks ka PETA «I'd rather go naked than wear fur» (ehk «Ma olen parem alasti, kui kannan karusnahka») reklaamikampaania, mille jaoks modellid kui Hollywoodi staarid paljalt poseerisid. PETA värbas enda kurikuulsat loosungit reklaamima paljude teiste seas näiteks Gillian Andersoni, Alicia Silverstoni, Eva Mendese, Pinki ja Pamela Andersoni

Kahjuks lõpetati aga kampaania selle 30. aastapäeval ära, vahendab People. PETA vanemasepresident Dan Mathews, kes oli ka idee autor, põhjendas otsust sellega, et karusnahaäri on languses. «Peaaegu iga tippdisainer on karusnahast loobunud, kuninganna Elizabeth II on sellest loobunud, [...] ja Põhja-Ameerika suurim karusnaha oksjonimaja on nüüd kuulutanud välja pankroti,» sõnas Mathews.

Tema sõnul keskendub nüüd PETA jõulisemalt naha ja lambavilla kaubandusse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles