Kolleegid süüdistavad menusarja «Glee» tähte rassismis

Elu24
Copy
Foto: ADM/Capital Pictures/Scanpix

Näitlejatar Lea Michele on juba ammu tuntud kui raske iseloomuga diiva, ent nüüd süüsitatakse teda ka rassismis ja kiusamises.

Lea Michele seisab silmitsi süüdistustega, et ta oli noorteseriaali «Glee» filmimisel rassistlik ja kiusas oma kollege, vahendab Mirror. 33-aastane Broadway staar, kes lõi hittsarjas kaasa aastatel 2009-2015, avaldas sel nädalal toetust George Floydile ja liikumisele Black Lives Matter. «George Floyd ei väärinud seda. Tegemist polnud ainsa juhtumiga ja see peab lõppema. #BlackLivesMatter,» säutsus naine.

Lea postitus põhjustas mitmetes tema «Glee» kaasosatäitjates raevu. Esimesena tõstis kisa Samantha Marie Ware, kes süüdistas teda silmakirjalikkuses. 2015. aastal seriaalis Jane Haywardi nimelist tegelaskuju kehastanud Samantha paljastas näitlejatari ebainimliku käitumise – ta väidab, et Lea kiuslik käitumine oleks ta äärepealt Hollywoodist minema kihutanud. «Mäletad, kui sa mu esimene telerolli elavaks põrguks muutsid?!?! Sest mina ei unusta seda kunagi,» vastas 28-aastane Samantha Lea postitusele. «Mäletan, et ütlesid kõigile, et kui sul oleks võimalus, siis sa s***ksid mu parukasse. See oli vaid üks traumaatilistest mikroagressioonidest, mis panid mind kahtlema minu Hollywoodi karjääris.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAMEYA (@samanthamarieware) on


Pärast Samantha avaldust asusid mitmed teised «Glee» staarid jagama sotsiaalmeedia vahendusel enda hirmsaid kogemusi Leaga. Dabier Snell, kes astus sarjas üles aastal 2014, säutsus Leale: «Sa ei lubanud mul teiste osatäitjatega samas lauas istuda, sest sinu sinu sõnul ei kuulunud ma sinna. Käi p***e Lea.»

Seriaali tuumikusse kuulunud Amber Riley küll sel teemal otseselt sõna ei võtnud, kuid näitlejatar jagas teatud GIF'e, mis viitasid sellele, et ka temal on olnud oma kaastaariga sarnaseid kogemusi. Kui üks fännidest väitis, et kõik Lea vastu tehtud süüdistused on valed, tõstis häält ka Unique Adamsit kehastanud Alex Newell: «Meil pole kuus aastat hiljem ühtegi kuradima põhjust valetamiseks! Kui mu sõbrad kogevad midagi traumeerivat, siis kogen seda ka mina.. selline on sõprus.»

Heather Morris, kes kehastas Brittany Pierce'i, ütles, et ka temal oli koos Leaga raske töötada ja naine käitus teistega tihti lugupidamatult. «Lubage mul väga selgelt öelda, et viha on Ameerikas valitsev haigus, mida me püüame ravida, nii et ma ei tahaks kunagi teisi vihaga üle valada,» kirjutas Morris. «Kas temaga oli ebameeldiv koos töötada? Vägagi! Usun, et nii pikalt teisi lugupidamatult kohelnud Lea peaks oma tegude eest vastutama.» Heather nentis siiski, et see oli ka osalt kõigi nende endi süü, et nad sel teemal varem suud ei paotanud.

Lea Michele on nüüdseks Samantha ees avalikult vabandanud: «Kuigi ma ei mäleta, et oleksin kunagi seda konkreetset avaldust teinud ja ma pole kunagi teisi hinnanud nende tausta või nahavärvi järgi, pole see tegelikult oluline. On oluline, et ma tegutsesin selgelt viisil, mis tegi teistele inimestele haiget. Kas see oli siis minu privilegeeritud positsiooni ja vaatenurga tõttu, aga mõjusin kohati tundetult või sobimatult ...Või oli see lihtsalt minu ebaküpsus ja see, et mul oli lihtsalt asjatult raske, vabandan oma käitumise ja põhjustatud valu pärast. Me kõik võime kasvada ja muutuda ning ma olen neid viimaseid kuid kindlasti kasutanud oma puuduste hindamiseks.»

Pärast vabandust võttis sõna ka Leaga Broadway lava jaganud näitleja Gerard Canonico: «Sa polnud midagi muud kui tõeline õudusunenägu nii minu kui ka mu kolleegide jaoks. Sa tekitasid meis tunde nagu me ei kuuluks sinna. Püüdsin aastaid olla sinu vastu kena, kuid tulemuseta.» Canonico andis ka Lea vabandusele hävitava hinnangu – tema sõnul polnud see üldse siiras ja naine lükkas süü lihtsalt teiste kaela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glee (@officialglee) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles