Uus väljakutse! Koolipinki naasnud reket otsib suveks praktikat

Elu24
Copy
Loo «Magad vä?» võtted Kolga mõisas. Reket ja Liis Lemsalu
Loo «Magad vä?» võtted Kolga mõisas. Reket ja Liis Lemsalu Foto: Remo Tõnismäe

Möödunud reedel duubelsingli «Kahesus» välja andnud Tom-Olaf Urb ehk reket on lisaks muusikale olnud viimasel ajal hõivatud ka eksamitega. Nimelt naasis mees koolipinki ja otsib hetkel endale suveks praktikat.

«Tegemist on pooleli oleva haridusega. Esimene kursus, finantslahenduste juhtimine,» avaldas hiljuti eksamite kallal pusinud reket täna R2 hommikuprogrammi saatejuhtidega vesteldes. Muusik selgitas, et antud eriala suundus ta õppima uudishimu pärast: «Tahaks natuke maailmast paremini aru saada, õppida ja teadmisi ammutada.» reketi sõnul pole välistatud ka see, et ta selles valdkonnas ühel päeval töötle asub. «Välistatud küll mitte miski, ütlen ausalt. Ja kui keegi kuuleb ja tahab mulle finantsalast praktikat pakkuda, siis holla!» 

Just kool on ka üks põhjustest, miks reket lõi hiljuti käed plaadifirmaga Universal Music. Välja arvatud esimene album «Kajapark», mille Legendaarne aastal 2008 välja andis, on ta alati kõik ülejäänud asjad ise välja andnud, kuid nüüd on muusik enda sõnul jõudnud sellesse arusaama, et tahaks edasi liikuda. «Üksi jõuad kiiresti, koos jõuad kaugele,» nentis mees mõned päevad tagasi Elu24 veergudel avaldatud intervjuus. «Ma arvan, et plaadifirma on see, kes on nii paljude asjade eest juba enne hoolitsenud, et ma ei pea enam kõigega tegelema ja ma ei viitsigi. See kontrollifriik minus on kustunud ja ma lasen sellel protsessil lihtsalt kulgeda. Ma tean, et leibel töötab, asjad on aetud, kuupäevad on paigas ja see on kõige olulisem. Varasemalt on see olnud niimoodi, et muusika on mu täiskohaga töö. Ma igat disaini ja asja kontrollin ning kaalun ja mõtlen, aga ühel hetkel sai neid e-maile veidi liiga palju ning ma mõtlesin, et ma annan natukene siis käest ära. Usun, et see partneri valik on õige – eks me näeme siis, kui tulevad tulemused!»

Ta on tänaseks olnud areenil kakskümmend aastat ja üllitanud viist stuudioalbumit. Kui paljud artistid jagavad tihti oma karjääri omamoodi peatükkideks, siis reketil seda kommet pole. «Mul on tuttavad inimesed, kes elavad niimoodi, et «nüüd see etapp sai nüüd läbi ja nüüd ma panen sellele punkti». Muusika on ikkagi olnud kogu aeg osa sellest ja see, kuidas ma seda teen või miks ma seda teen – need põhjused ei ole iseenesest muutunud,» tõdeb ta. «Aga kindlasti tahaks esineda vähem ja suuremalt, et see oleks see unistus ilmselt. See ongi see, mida me teeme ja mille nimel me töötame – et ehitada ja liikuda ülespoole. Siiamaani on pull mõelda, et siin viimased aastad on puhtalt tänu muusikale üldse võimalik olnud eksisteerida minu lihtsa Lasnamäe poisi jaoks üsnagi prominentsel tasemel. See on selline tore privileeg ja ma tahaks, et kestaks veel, et see ei saaks selle viiruse tõttu läbi.»

Tallinnast pärit Tom-Olaf on muusikaga tegelenud alates aastast 2000. Ta on varasemalt õppinud Ameerika Ühendriikides Santa Monica kolledžis ja lõpetanud Londoni kunstiülikooli helikujunduse erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles