Merilin Mälk arutles eesti keele riigieksamil veganluse ja toitumise teemadel

Raadio Elmar
Copy
Merilin Mälk.
Merilin Mälk. Foto: Pressimaterjalid

Muusik Merilin Mälk rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» oma eksamitest, õppimisest ja koolijärgsetest plaanidest. 

Käes on kevadine eksamite periood ja koolilõpetajatel käsil vilgas õppetegevus. Raadio Elmar hommikuprogrammis rääkis abiturient Merilin Mälk oma koolilõpetamise meeleolust. 

«Loodan, et reedene eesti keele eksam läks kenasti. Muidugi ma tahan parimat, kuid ma ei oska veel mitte midagi öelda. Täna ma ei oska isegi arvata, mitu punkti ma kokku võiksin saada,» kommenteeris Mälk oma tänavuse esimese eksami teemadel.

Mälk kirjeldas, kuidas tema koolipere sai eksamipäeval hakkama nõutava 2+2 reegliga. «Minu arvates saadi päris hästi hakkama. Meid on lennus päris palju, seega olime jaotatud laiali terve koolimaja peale - klassis oli korraga vaid kümme inimest,» lisas ta.

Tingituna viirusest tulenevast eriolukorrast, on sel aastal lõpueksamite sooritamine vabatahtlik. «Minul ei tekkinud kordagi mõtet, et ma ei lähe tänavu eksamitele. Hiljem on ju tulemuste tagaajamine veelgi keerulisem. Iial ei tea, millal konkreetseid eksamipunkte vaja on, seega otsustasin kohe ära teha,» sõnas muusik.

Mälk tunnistas, et eelistas eesti keele eksami juures pigem kirjandi kirjutamist kui lugemisülesannet. «Mulle lihtsalt meeldib kirjutada rohkem! Eesti keele eksamil oleksin pidanud alustama kirjandiga, valisin aga esimesena lugemisülesande ja võttis liiga palju aega. Ajast puudu otseselt ei tulnud, kuid mu tööjaotus oli veidi halvasti planeeritud. Lugemisosa tegin veganluse, kirjutamise ülesande aga tervisliku toitumise teemadel,» avaldas ta.

«Õppimine on olnud eriolukorra ajal paras peavalu, sest kogu protsess on mõnevõrra raskendatud. Minu jaoks on oluline, et õpetaja on kõrval - ta aitab ja juhendab nii palju. Iseõppimine on omaette oskus, kuid mitte niivõrd minu puhul,» rääkis Mälk ja lisas, et juuni alguses ootab teda veel riigieksam matemaatikas.

Muusik avaldas, mida ta kavatseb ette võtta pärast gümnaasiumi lõpetamist. Kuula lähemalt intervjuust:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles