Ei olegi doping: Lance Armstrong kahetseb sportlaskarjääris hoopis midagi muud

Elu24
Copy
USA endine profirattur Lance Armstrong .
USA endine profirattur Lance Armstrong . Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Endine profijalgrattur Lance Armstrong paljastas värskes dokumentaalis, mida ta karjääri jooksul tehtust kõige rohkem kahetseb. Ja see ei ole dopingutarvitamine ega pettuse abil tiitlite võitmine.

«Kindlasti kahetsen seda, kuidas kohtlesin Emma O`Reillyt. Ja seda, kuidas temast rääkisin. See teeb kõige rohkem haiget,» sõnas Armstrong Fox Sportsi vahendusel.

O’Reilly oli Armstrongi lähim abiline US Postal Service`i jalgrattatiimis aastatel 1996–2000. Lisaks töötas naine profiratturi massööri ja füsioterapeudina. 

Oma ametis nägi O’Reilly Armstrongi dopingutarvitamist lähedalt. Fox Sportsi teatel oli O`Reilly kohustuseks hävitada kasutatud süstlaid ja varjata sportlase nahale jäänud süstlatorkejälgi.

Dopingust oli võistlustel tulu. Armstrong võitis alates 1999. aastast seitsmel korral järjest Tour de France`i. 13 aastat hiljem võttis USA antidopinguagentuur jalgrattaspordilegendilt kõik Tour de France`i tiitlid.

U.S. Postal Service`i meeskonna liider Lance Armstrong 2004. aasta Tour de France`il.
U.S. Postal Service`i meeskonna liider Lance Armstrong 2004. aasta Tour de France`il. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Pidurdamatu võidurongi kihutamise ajal, 2004. aasta suvel avaldas O`Reilly raamatu «L.A Confidential: Les secrets de Lance Armstrong», milles paljastas Armstrongi. USA tähtrattur kaotas enesevalitsuse ning asus raevukale vasturünnakule. 

Kui raamatu ilmumise ajal Armstrongilt küsiti, et kas O`Reillyl on tõendeid oma väidete kinnitamiseks, vastas Armstrong: «Ta on vihane. Vihane minu peale ja eriti vihane tiimipealiku Johan Bruyne peale. Ta vist kardab, et toome avalikkuse ette, milline hoor ta tegelikult on.»

Lisaks väitis Armstrong toona, et O`Reilly oli alkohoolik. 

Uues dokumendist selgitab endine rattatuus öeldu tagamaid.

«Naise nimetamine hooraks on täiesti vastuvõetamatu. Halvem on keeruline olla. Ma ei tahtnud öelda, et ta on hoor....Miks ma nii tegin? Sest olin idioot ja olin sattunud rünnaku alla. Oleksin öelnud mida iganes, et oma nime päästa.»

Fox Sportsi tsitaadid on pärist ESPNi Lance Armstrongist rääkiva dokumentaali teisest osast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles