F-Hoones ärkab ellu kohalik klubimuusika ajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsik peomöll Nightman`is 1. juulil 2011 R & B ja house-muusika laulja ja DJ Robert Owensi taktikepi all. Chill-out lounge`is keerutas plaate Raul Saaremets
Metsik peomöll Nightman`is 1. juulil 2011 R & B ja house-muusika laulja ja DJ Robert Owensi taktikepi all. Chill-out lounge`is keerutas plaate Raul Saaremets Foto: Lugejapilt

Sel reedel algusega 23:00 toimub Tallinnas F-Hoones üritus «Legends of the Nite 1995», mis viib kvaliteetse tantsumuusika austajad kõrvupidi tagasi ülemöödunud kümnendi keskpaika – aega, mil raadiojaamades valitses Eurodance ning Tiiu Tulp oli Õllesummeri kõrgeimalt tasustatud esineja.

Kuid samal perioodil hakkas siinmail oma tantsupõrandaid purustavat pead tõstma ka üks tunduvalt ohtlikum elukas – kodumaine elektrooniline klubimuusika.

Ürituse nimevalik ei ole kaugeltki mitte juhuslik, sest just 1995. aastal nägi ilmavalgust Wix Recordingsi kassett-kogumik «Legends of the Nite», millele olid peaasjalikult house, techno ja jungle rütmides oma igikestva jälje jätnud üheksa kohalikku artisti: Flotation, Dzheimz, Moscitos Bantitos, Ritmos Liquidos (Madis Nestor), Deep Ocean, Flexus, Todo Bazara, Unit-E ja Lu:k.

Mitmeid loetletuist on oma silma ja kõrvaga võimalik kogeda ka reedel – üles astuvad Lu:k, Dzheimz, Flexus ja Madis Nestor. Lisaks nimetatuile astuvad helipulti Raul Saaremets, Erkki Tero, Agony, Out-or ja Madis Teesalu.

Nostalgia ja kvaliteetse tantsumuusika eest tuleb külalistel enne südaööd loovutada 5€ ning hiljem 10€ (flaieriga 8€). Neljapäevase Raadio 2 saate Vibratsioon kuulajatel on aga võimalus lisaks ajaloolistele «Legends of the Nite» kassett-kogumikele võita ka priipääsmeid F-Hoonesse.

Üritusele järgneb ametlik jätkupidu Hea Muusika Hommik lokaalis Vabandust, kus plaate mängivad Ats Chaz Kaal, Marek Poel ja Ivar-Martin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles