Kym Mazelle: ootan, et eesti fännid tuleksid ja kallistaksid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
House’i diiva ja pioneer Kym Mazelle (USA)
House’i diiva ja pioneer Kym Mazelle (USA) Foto: BonBon

Tantsumuusika ikoon Kym Mazelle ja Eesti rokkmuusika täht Smilers esinevad sel reedel klubis Apollo.

Hollywoodi hittfilmist «Romeo+Julia» ülemaailmse tuntuse saanud laulu «Young Hearts Run Free» laulja Kym Mazelle toob Apollosse house- ja soul-muusika paremiku.

Lauljatar alustas oma värvikirevat karjääri 1987. aastal kui väljastas singli «Taste my love». Tänaseks on Kym ikka veel kuum ja nõutud artist. House’i-diiva enda sõnul peitub saladus nii temast loodud kuvandis kui ka tema heas muusikas.

«Mind on sageli tituleeritud house-dance­-muusika kuningannaks. Ameerikas peab ju kõik olema eesliitega kuninganna,» lõkerdab lauljatar intervjuus Elu24ga.

«Kahtlemata võib mind pidada üheks selle tänasesse väljaulatuva muusikastiili rajajaks või alustalade panijaks,» usub house’i kuninganna.

Tänapäeva väljaulatuvate house’i-tegijate maailmakuulsust ja olulisust markeerib Kym Mazelle Rihanna ja Kelly Rowlandi näitel. «Mustadest naistest on just nemad ühed olulisimad, kes on kanda kinnitanud nii Ameerika kui ka maailmamuusikas.»

Oma tänasele rollile muusikamaailmas leiab Kym pikalt mõtlemata koha. «Minu roll on endiselt olla rajaja ja populariseerija. Otse loomulikult on ka house’i-muusikamaailmas palju kommertsi ja muusikat, milles pakutakse üle või milles on kõike liiga palju,» räägib naine ning lisab, et pop-muusikaäris tervikuna leidub säärast küllastumist sagedamini.

Ega lauljatar ei viita ometi Lady Gagale?

«Temale võib viitada küll. Seal on tõesti kõike liiga palju. See pole enam üksnes muusika, millega ta ennast müüb,» rääkis Kym.

Olgugi, et Gaga on tuntud kui väga hea live-artist, tõi Kym näite kunagisest kontserdiettevalmistusest, kus eeldati, et house’i-kuninganna ei laulagi otse.

«Kui küsisin, kus on kõrvamonitor, millest enda häält kuulen, tegi tehnik suured silmad ja päris üllatunult: «Te kavatsete otse laulda? Nagu mikrofoni?» Vastasin seepeale selgelt «jah»,» meenutab lauljatar naljakat seika, mis võib olla ka üheks põhjuseks, miks house-muusika ikoon on tänaseni hinnas.

Aga siiski - on ju artiste, kes ei laula live-is, kuid on sama nõutud või veel rohkemgi? Näiteks Britney Spears.

«Britney on staadioniartist. Ta annab suurele publikule vaatemängu ning tema esinemisi võibki pidada suureks showks. Seal polegi mõtet panustada vokaalile ja otselaulmisele. Massid ei oskaks seda hinnata,» märgib Kym.

Kym Mazelle, kes esineb juba sel reedel klubis Apollo, ütleb, et ootab Eestisse tulekut väga. «Ootan eesti fännidelt sooja vastuvõttu, et nad naudiksid iseennast, minu muusikat, et nad laulaksid kaasa ning et nad tuleksid ja kallistaksid. Eesti inimesed on väga ilusad. Teie pealinn on väga kaunis ning teil on väga värvikas ajalugu ning palju, mida maailmale peegeldada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles