PILDID ⟩ Mees hakkas tegema jalanõusid, mis sunnivad sotsiaalset distantsi hoidma

Elu24
Copy
Grigore Lupil tuli originaalne idee.
Grigore Lupil tuli originaalne idee. Foto: INQUAM PHOTOS/REUTERS/Scanpix

Kui Rumeenia kingsepp nägi tänaval, et inimesed enam sotsiaalset distantsi hoida ei viitsi, tekkis tal ülimalt originaalne idee, vahendab Reuters.

Rumeeniast kingsepp Grigore Lupil tekkis mõte linna peal käies. «Sa näed tänaval, et inimesed ei järgi sotsiaalse distantseerumise reegleid,» põhjendas Rumeenia Cluj linnas elav mees.

«Läksin turule aia jaoks seemneid ostma. Seal ei olnud isegi palju inimesi, aga nad tulid järjest lähemale ja lähemale,» oli kingsepp häiritud.

Juba 39 aastat ametit pidanud Grigore hakkas valistama eriti pika ninaga kingi. Need peaks inimestel korraliku vahe sees hoidma. Mehe sõnul jääb kandjate vahele tubli poolteist meetrit, kui mõlemal sellised jalas on.

Grigore teeb paari kaks päeva.
Grigore teeb paari kaks päeva. Foto: INQUAM PHOTOS/REUTERS/Scanpix

Pikemate kingade suuruseks on aukartust äratav 75. Sellele jääb enamiku täiskasvanute jalanumber tervelt kolmandiku võrra alla, kuna paljud ostavad jalanõusid 45 ümber.

ühe paari teeb ta kahe päevaga. Sellised jalanõud saab endale soetada Lup'i poest veidi üle 100 euro eest. Praegu on mehe äril raskemad ajad, aga ta on ettevaatlikult optimistlik.

Rumeenias on registreeritud üle 18 000 juhtumi ja 1240 koroonasurma. Riik on alustanud aga järk-järgulist avamist 15. maist saati.

Pikad kinganinad.
Pikad kinganinad. Foto: INQUAM PHOTOS/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles