PILDID Austraalias leidis vanamemm vetsupotist peaaegu endapikkuse mao

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Õhtul vetsu läinud vanamemm leidis oma ehmatuseks potist seal aega veetnud mao.
Õhtul vetsu läinud vanamemm leidis oma ehmatuseks potist seal aega veetnud mao. Foto: SNAKE CATCHERS BRISBANE, IPSWICH, LOGAN AND GOLD COAST / CATERS NEWS/SNAKE CATCHERS BRISBANE, IPSWICH, LOGAN AND GOLD COAST / CATERS NEWS

Austraalias sai üks pensionärist vanadaam suure ehmatuse osaliseks, kui avastas oma wc-potist 1,5-meetrise püütoni.

Austraalias Brisbane'is oli aprillis ühel õhtul kella 22 ajal üks 80ndates eluaastates naine sunnitud koju kutsuma maopüüdja, sest üks püüton oli end vetsupotis üsna mugavalt sisse seadnud, vahendas The Sun.

Vanadaami appikutsele reageeris 25-aastane maopüüdja Bryce Lockett, kes jõudis üksi elava ja juhtunust šokis olnud vanadaami juures mõni aeg hiljem. 

Madude majadest eemaldamise ekspert Lockett tõmbad kohale jõudes kindad kätte ja urgitses 1,5-meetrise püütoni vetsupotist välja ning lasi roomaja lähedalasuvate põõsaste vahel vabadusse.

Vanadaami vetsupotis peitis end pooleteisemeetrine püüton.
Vanadaami vetsupotis peitis end pooleteisemeetrine püüton. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Lockett rääkis hiljem, et tal tuleb vähemalt korra kuus käia vetsupottidesse roomanud madusid välja tõmbamas. 

«Proua oli juba mõni tund varem magama läinud ja tõusis samal õhtul korraks, et vetsu kasutada. Kui ta maha istus, märkas ta madu ja see tekitas temas tohutut ehmatust,» kirjeldas Lockett.

Lockett usub, et madu oli vetsupotti roomanud katkise toru kaudu ja ilmselt otsis toitu.

«Maod võivad tegelikult mõnda aega vee all hinge kinni hoida. Seda tüüpi asju juhtub palju rohkem, kui inimesed mõistavad,» lisas Lockett.

Pisemate madude kõrval on Bryce Lockett pidanud kinni püüdma ka taolisi suuri roomajaid.
Pisemate madude kõrval on Bryce Lockett pidanud kinni püüdma ka taolisi suuri roomajaid. Foto: Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles