Mees jäi nädalaks kummituslinna lõksu

Inna-Katrin Hein
Copy
Kummituslinn Californias. Pilt on illustreeriv
Kummituslinn Californias. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ameerika Ühendriikides Californias jäi mees nädalaks lumetormi tõttu kummituslinna lõksu.

32-aastase Brent Underwoodi sõnul ostis ta 2018 mahajäetud Cerro Gordo kaevanduslinna 1,4 miljoni dollari eest, teatab sky.news.com.

Ta läks selle aasta aprilli lõpul linna kontrollima ja saabus sinna ilusa ilmaga, kuid siis tuli ootamatult kevadine lumetorm, mis kestis ligi nädala.

«Ma ei pääsenud sealt, sest kõik oli mattunud paksu lumekihi alla. Olin totaalses isolatsioonis ja üritasin end rahustada. Siis meenus mulle, et seal võivad olla kummitused,» teatas ameeriklane.

Tühja linna eest hoolitses Underwoodi eest Robert Desmarais, kes pidi minema Arizonasse, kus ta naine haiglas on. Underwood läks kuni Desmarais tagasitulekuni ise oma linna eest hoolt kandma.

Ameeriklase sõnul ta teadis 22 majaga linna ostes, et seal võib kummitada. Endises kaevanduslinnas käisid kummitusi otsimas tõsielusaate «Ghost Adventures» tegjad, kelle teatel on seal mitu kummitust, kaasa arvatud kaks last, kes hukkusid.

«Selles linnas on kummitused ja sinna eksib vahel mõni punailves ära. Olin kummitustega kohtumiseks valmis. Kuulsin kummalisi helisid ja riiulilt kukkus raamat ilma, et keegi oleks seda puudutanud,» sõnas kummlituslinna omanik.

Underwoodi sõnul ta ei kartnud kummitusi ja ta ei tundnud, et need teda ohustaks.

Kummitus. Pilt on illustreeriv
Kummitus. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

«Suhtusin neisse avatud meelega ja ma isegi ootasin mõne sellisega kohtumist. Igatahes oli meie kooseksistents sõbralik,» nentis mees.

Underwoodi sõnul pidi ta lumest vett sulatama ja tal ei olnud just palju süüa kaasa võetud. Lähim pood asub 40 kilomeetri kaugusel ja sinna sõitmine oli paksu lume tõttu võimatu.

Tal oli kaasa võetud riisi, konserve, leiba ja juurvilju, et söönuks saada.Ta lootis, et neist jätkub, kuni ta pääseb.

«Olin olukorras, millesse sai suhtuta kaheti, kas positiivselt või negatiivselt. Valisin positiivsuse ja kujutasin ette, et tegemist on toreda seiklusega. Kuna oli koroonakriis, siis mõistsin, et tegelikult on kõik kõige paremas korras, olen eraldatud ja ma ei puutu liigsete inimestega kokku,» jätkas Underwood.

Linnaomaniku sõnul jäeti kaevanduslinn Cerro Gordo 20. sajandi alguses maha ja on olnud umbes 100 aastat inimtühi. Kaevandus asutati 1865, kui leiti hõbedat. 

«Siin on palju ajalugu, hooned on alles sellistena, nagu nad kunagi ehitati. Lumetormi tõttu sain paigaga rohkem tuttavaks,» lisas mees.

Underwood on osa hooneid lasknud kohandada majutamiseks ja ta tahtis inimesi sinna lubada juba mais, kuid kuna USAs kehtivad ikka koroonapiirangud, siis ei saa sa teha vist enne suve lõppu.

Ameeriklase teatel ei olnud ta nädala jooksul mitte kellegagi kontaktis, ta ei teadnud, mis maailmas ja sotsiaalmeedias toimub.

«Olin isolatsioonis ja ma ei kasutanud oma nutitelefoni. Sain end korralikult kõigest välja lülitada. Kui keegi oleks hiljem minult midagi mõne sündmuse kohta küsinud, siis ma ei oleks osanud vastata,» sõnas ameeriklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles