13-aastase tütre abielu peale vihastanud isa sai hakkama kohutava teoga

Inna-Katrin Hein
Copy
Moslemitüdruk. Pilt on illustreeriv
Moslemitüdruk. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Iraanis tappis isa une pealt oma teismelise tütre, kuna oli lapse abielu vastu ja pidas seda perekonna au riivavaks. Teo julmus on vapustanud kogu riiki.

Loode-Iraanis Taleshis elanud 13-aastasel Romina Ashrafil tekkis suhe 34-aastase Bahamn Khavariga, kelle juurde ta elama asus ja kellega abiellus, teatab news.com.au.

Kui naise moslemist isa sai suhtest teada, lasi ta politseil tütre vägisi koju tagasi tuua. Noor naine sõnas politseinikele, et ta ei taha koju minna, sest isa võib ta tappa. Sellest hoolimata andsid nad tüdruku üle ta isale.

Iraani meedia teatel tappis isa tütre 28. mai varahommikul kohaliku aja järgi, kui tütar magas. Politsei teatel lõikas isa sirbiga tütre pea maha.

Pereliikmed kutsusid politsei ja kui korrakaitsjad saabusid, oli mehel ikka veel peos verine sirp. Isa võttis tütre tapmise omaks ja politsei vahistas ta.

Iraanis on autapmised levinud ja nende eest saab võrdlemisi kergelt karistada, sest maksimumkaristus on kümne aasta pikkune vangistus, kuid võib pääseda ka rahatrahviga.

Taleshi politsei teatel antakse tütre tapnud isa kohtu alla.

Teismelise türuku julm tapmine une pealt on tekitanud Iraanis viha. Twitteris tekkis hashtag Romina Ashrafi ning seal mõisteti perekonna au nimel tapmine hukka.

Iraani naiste õiguste ühingu juht Shahindokht Molaverdi sõnas, et Romina ei ole Iraanis esimene ja arvatavalt ka viimane noor naine, kes on aumõrva ohver.

Ajakirjanik Masih Alinejad sõnas, et Iraani naistevastased seadused aitasid kaasa sellele, et Romina kaotas elu.

Samasuguseid aumõrvu on viimasel ajal ette tulnud ka Indias ja Pakistanis.

27. mail peksti Indias Darsas surnuks 20. eluaastates naine ja mees, kuna nad abiellusid neli kuud tagasi oma perede nõusolekuta. Lisaks kuulusid nad erinevatesse kastidesse. Kui naise isa sai tütre abielust teada, tappis ta enda, kuna tütar oli abiellunud alama kasti mehega ja see käis isa au pihta.

Pakistanis kaotasid sel kuul elu kaks teismelist tüdrukut, kui ilmnes, et nad suudlesid meest. Suudlusest tehtud video jõudis tüdrukute sugulasteni ja nende arvates kahjustasid tüdrukud perekonna au.

Nõbu lasi tüdrukud maha ja oli uhke, et seda tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles