Märtsis külastab Eestit Prantsusmaa pop-jazzi täht Nouvelle Vague

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nouvelle Vague.
Nouvelle Vague. Foto: Nouvelle Vague

Rokkmuusika hitte pop-jazzi võtmes esitav prantsuse muusika uue suuna täht Nouvelle Vague esineb 23. märtsil Nokia Kontserdimajas. Tänapäeva jazzmuusika säravamaid bände Nouvelle Vague paneb kõik tuntud Blondie, Depeche Mode’i või The Police'i hitid kõlama täiesti uues, intiimses võtmes.

1960ndate prantsuse kinost, kohvikukultuurist ja uutest jazzivooludest inspireeritud Nouvelle Vague kontsert on kriitikute ja publiku poolt tunnustatud kui huvitavaimaid coverdajaid tänapäeva pop-jazzis.

Pidevalt uute esilauljatega eksperimenteeriv Nouvelle Vague jõuab Eestisse maailmatuuri käigus ning lubab meie publikule täiesti uut vaatenurka nii Depeche Mode`i, Billy Idoli, The Cure kui teiste tipptegijate lauludest.

Nouvelle Vague eripärane lähenemine ingliskeelsele muusikale äratas huvi juba esimese albumiga 2004. aastal. Sellest saati kolm albumit ja loomingu paremiku välja lasknud artist on rohkelt fänne leidnud üle terve maailma. Nouvelle Vague on tuntud jazz-ekspermenteeria – akustiline versioon on valminud isegi Sex Pistolsi hitist God Save the Queen.

Artisti edukust tõestavad ka mitmed koosesinemised taoliste kuulsustega nagu Depeche Mode ja 2009. aastal Eestis väisanud Moby-ga.

Nouvelle Vague lugusid on ohtralt kasutanud ka Hollywoodi filmitööstus. Nii kassafilmis Mr ja Mrs Smith kui seriaalides Nip/Tuck, Glee ja Grey anatoomia on kuulda nende laule.

Nouvelle Vague asutamise taga seisavad muusikud Marc Collin ja Olivier Libaux. Bänd kutsub oma albumitel ja kontsertided kaasa tegema oma ala paremikku prantsusmaalt. Muuhulgas on oma panuse bändi edukusse andnud ka prantsuse muusikatäht ja Johnny Deppi abikaasa Vanessa Paradis.

Kontserdi piletid on müügis Ticketpros ja Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles