PILDID Pakistani lennukatastroofi rusudest elusana välja tõmmatud reisija: nägin ainult tuld

Elu24
Copy
Pakistanis haiglavoodis lamav Mohammad Zubair oli üks kahest, kes jäi 22. mail toimunud lennukatastroofis ellu.
Pakistanis haiglavoodis lamav Mohammad Zubair oli üks kahest, kes jäi 22. mail toimunud lennukatastroofis ellu. Foto: AP/Scanpix

Pakistani lõunaosas Karachi suurlinnas kukkus reedel keset elumaju alla reisilennuk. Algselt usuti, et kõik pardal olnud inimesed surid, kuid lennukis viibinud insener Muhammad Zubair oli üks kahest reisijast, kes tõmmati rusudest elusana välja, vahendab BBC.

Lennufirma Pakistan International Airlines (PIA) lennuk valmistus maanduma, kuid kukkus tõenäoliselt tehnilise rikke tõttu elurajooni, põhjustades plahvatuse, mis paiskas õhku hiiglasliku suitsupilve, vahendas Postimees.

Karachi elurajooni kukkunud Pakistani reisilennuki rusudest otsisid ellujäänuid nii sõdurid kui ka vabatahtlikud.
Karachi elurajooni kukkunud Pakistani reisilennuki rusudest otsisid ellujäänuid nii sõdurid kui ka vabatahtlikud. Foto: ASIF HASSAN/AFP/Scanpix

PIA pressiesindaja teatel oli pardal 91 reisijat ja kaheksa meeskonnaliiget. Karachi linnapea Wasim Akhtari arvates said kõik lennuki pardal olnud inimesed surma, kuid kohalikud ametnikud teatas järgmisel päeval, et vähemalt kaks reisijat jäid ellu.

Üks neist oli insener Muhammad Zubair, kes sai vaid kergeid vigastusi. Mehe sõnul proovis lennuk enne õnnetust korra maanduda ja siis kümme kuni viisteist minutit hiljem kukkus lennuk alla.

Esialgsetel andmetel arvati, et kõik lennuki pardal viibinud reisijad hukkusid.
Esialgsetel andmetel arvati, et kõik lennuki pardal viibinud reisijad hukkusid. Foto: Fareed Khan/AP/Scanpix

«Keegi ei olnud teadlik, et lennuk hakkab alla kukkuma, nad (piloodid – toim) lendasid lennukiga sujuvalt,» kirjeldas Zubair, kes kaotas pärast kokkupõrget teadvuse. «Kui ma teadvusele tulin kuulsin karjeid igast suunast. Lapsed ja täiskasvanud. Ma nägin ainult tuld. Ma ei näinud ühtegi inimest – kuulsin ainult nende karjeid.»

Zubairi sõnul nägi ta eemalt valgust, avas oma turvavöö, ning läks valguse suunas. Sealt edasi hüppas ta umbes kolme meetri kõrguselt alla, et turvalisemasse kohta jõuda.

Teadaolevalt tõmmati rusude alt elusalt välja kaks pardal viibinud reisijat.
Teadaolevalt tõmmati rusude alt elusalt välja kaks pardal viibinud reisijat. Foto: Fareed Khan/AP/Scanpix

Praeguseks on kinnitatud 97 surma. Hukkunute seas on ilmselt ka supermodell Zara Abid.

Õnnetuse täpne põhjus pole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles