Tugevad isiksused kinolinal

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Muna-daam" on üksiku naise portree.
"Muna-daam" on üksiku naise portree. Foto: Arhiiv.

Täna ja homme kell 18 näeb Pärnu uue kunsti muuseumis tasuta dokumentaalfilmisarja “Tugevad isiksused”.


Täna kell 18 linastub Leedu autori “Venecijuse elu ja Cezari surm”. Kui Venecijus oli juba kõvasti üle 40 aasta vana, jättis naine ta maha. Venecijus on imelik mees. Nimegi poolest on ta ainulaadne kogu riigis. Sama käib tema sea Cezari kohta.



Pärast naise lahkumist tunneb Venecijus end talus üksikuna. Ta on valmis end aampalgi külge üles riputama. Aga ta haarab kui õlekõrrest ühest omaenda väljaütlemisest “ära poo end täna, kui võid teha seda homme”.Homme võib see osutuda mõttetuks. ”Mida peale hakata üksindusega?” küsib Leedu tuntud tõsielufilmide meister Janina Lapinskaite.



Homme kell 18 saab vaadata filmi “Munadaam”. See on üksiku naise portree, kes iga päev toksib tordivabrikus puruks umbes 40 000 kanamuna. Tema ainuke rõõm on külastada vanglas oma kurjategijast poega.



Täna on linal veel lõbus lugu Rio de Janeiros elavast Jose Alves de Mourast, kes kogub nimelt suudlusi. Tema huuled on puudutanud rohkem kui 400 kuulsuse ja avaliku elu tegelase nägu või jalgu (sealhulgas George Bush, Pele, Frank Sinatra, Johannes Paulus II), ta on läbi musitanud vähemalt 100 000 inimest.



Hoolimata 74 arreteerimisest, 50 peksmisest, arvukatest luumurdudest ja haavadest ei loobu ta kirglikust missioonist.



See humoristlik film „Sarisuudleja portree“ esitab alltekstina küsimuse: mida saaks igaüks meist ära teha, et maailm lahkemaks muutuks?



Kõik seansid on tasuta. Kõik filmid on tõlgitud eesti keelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles