VIDEO ⟩ «Teneti» uues treileris näeb plahvatavat Linnahalli ja möllu Laagna teel (1)

Elu24
Copy
Elizabeth Debicki ja Kenneth Branagh «Teneti» dramaatilises Laagna tee stseenis
Elizabeth Debicki ja Kenneth Branagh «Teneti» dramaatilises Laagna tee stseenis Foto: Filmikaader

Režissöör Chistopher Nolani pingsalt oodatud ning juulikuus esimese koroonajärgse suurfilmina kinodesse jõudvale hiigelteosele «Tenet» ilmus uus treiler, milles näeme pikemalt ka juba Tallinnas filmitud stseenide sisu.

Treileris näeb, kuidas John David Washington treenib, et ära hoida kolmas maailmasõda. Näeb ka samu kaadreid, mis detsembris ilmunud treileriski, kuid näha saab ka uut märulit ja plahvatusi. Pikemalt näeme märulit Laagna teel ja Linnahallis ning ka dramaatilist stseeni Balti jaama taga. 

Kõige olulisem info, mida treiler annab, on viimaks lahtijutustus sellest, mis filmis saama hakkab ning milles seisneb see paljuspekuleeritud ajarände-efekt, mida filmitiim on ümber lükanud. Tuleb välja, et ajarännet selle senisel kujul filmis ei näegi, vaid sündmustesse toob särtsu hoopis «inversioon» ehk võime sündmustes tagurpidi osaleda: väljatulistatud kuuli saab relvatorusse tagasi sisse püüda ja nii edasi.

Vaata treilerit:

Videoklippi said esimeste seas näha ülemaailmse fenomenina meediaturul ilma tegeva videomängu Fortnite kasutajad – tegu on täiesti uue lähenemisega suurte filmistuudiote turunduses, ent nagu on ka kirjutatud, siis on panused kõrgel ning film peab suutma kinokassades vähemalt pool miljardit dollarit teenida, et omadega plussi tulla. Kes pole veel kursis, milline komeet kõnealune Epic Games'i arendatud mänguplatvorm on, siis Fortnite'il on tänaseks astronoomilised 350 miljonit registreeritud kasutajat, kellest 100 miljonit liitusid eelmise aasta jooksul. Igal ajahetkel mängib mängu 12 miljonit kasutajat.

Välja nägi see nii:

Fortnite'is on meediasündmusi siiski toimunud varemgi: detsembris näitas oma filmikaadreid seal J.J. Abrams filmist «Star Wars: Skywalkeri tõus» ning mõne aja eest andis platvormil kontserdi Travis Scott.

Sel suvel lubatakse Fortnite'i kasutajatele tasuta ka ühe Nolani täispika filmi linastust:

Christopher Nolani lavastatud «Tenet» on rahvusvahelisest luurest jutustav eepiline märulifilm. Nolani lavastatud film põhineb ta enda stsenaariumil, ta kasutab loo ekraanidele toomiseks IMAXi ja 70 mm filmi kooslust.

«Tenet» filmiti seitsmes riigis asuvates võttepaikades. Filmis astuvad üles John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ja Kenneth Branagh.

«Teneti» produtsendid on Emma Thomas ja Christopher Nolan. Tegevprodutsent on Thomas Hayslip. Nolani loomingulisesse meeskonda kuuluvad operaator Hoyte van Hoytema, kunstnik Nathan Crowley, monteerija Jennifer Lame, kostüümikunstnik Jeffrey Kurland, visuaalefektide looja Andrew Jackson ja eriefektide looja Scott Fisher.

Muusika autor on Ludwig Göransson.

Film peaks kinodesse jõudma tänavu juulis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles