Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Vaiko Eplik
Vaiko Eplik Foto: Sander Ilvest / Postimees

Toome teieni 20. nädala muusikauudised. Kultusfilmi «Don Juan Tallinnas» filmimuusika ilmus vinüülplaadil, Tarvo Madsen avaldas oma neljanda soolosingli ja ansambel Herald avaldas esimese laulu oma tulevaselt kauamängivalt «Kurat».

Pärast eriolukorra kehtestamist on taas võimalik live-kontserte nautida

22. mail esinevad drive-in kontsertidega Singer Vinger ja Vaiko Eplik & Eliit.

Saku Valla Kultuurikeskus korraldab reedel, 22. mail lausa kaks drive-in kontserti - esinevad legendaarne Singer Vinger ning põnev Vaiko Eplik & Eliit. Ansambli juht on Hardi Volmer, kelle lugude esitamist alati maha lugedes võib pidada ka bändi eripäraks. Drive-in kontsertõhtut jätkab kell 22.00 Vaiko Eplik oma ansambliga Eliit.
 

Kultusfilmi «Don Juan Tallinnas» filmimuusika ilmus vinüülplaadil

Plaadifirma Raadio Kohila Records avaldas vinüülplaadi «Muusika filmist «Don Juan Tallinnas»». Olav Ehala filmihelilooja-debüüt ilmub algsel ja terviklikul kujul esimest korda. Musitseerivad seal Olav Ehala instrumentaalansambel, ER estraadiorkester Peeter Sauli juhatusel, Heidy Tamme, Heli Lääts, Marvi Taggo, Illart Orav jt. Plaadi avaldamise eestvedaja Raul Viitung sõnab: «1971. aasta suvel valminud hoogne heliriba võimaldab veenduda, et juba 21-aastaselt oli Ehalal varrukast võtta kõik see, mille pärast me teda nii väga armastame: ajatud meloodiad, isikupärased harmooniajärgnevused, põnev rütmika aga ka järeleaimamatu supervõime žongleerida eri stiilide, helistike ja taktimõõtudega».
 

ELLIP andis välja oma uue singli albumilt «Four Words»

Laulja ja laulukirjutaja Pille-Riin Karro, artistinimega ELLIP andis välja uue singli oma uuelt debüütalbumilt «Four Words», mis ilmus 13. mail. Lugu kannab pealkirja «Salsa» ning seda saab kuulata kõikidel voogedastusplatvormidel. Laulja ja laulukirjutaja Pille-Riin Karro, esinejanimega ELLIP, on oma albumi väljaandmisest unistanud juba varajasest lapsepõlvest alates ning nüüd on aeg küps, et loomingut avalikkusega jagada. Ilmunud lugu on tema teine singel. Albumi avasingel «Fool» ilmus möödunud aasta detsembrikuus.
 

Eesti uus pop-rock bänd Tidal Dunes avaldas oma esimese singli

Eesti muusikamaastikule on tekkinud uus pop-rock bänd Tidal Dunes. Nende esimene singel «Drag Race» on kui hästi ühtesulanud kooslus mõtlemapanevast meloodiarännakust ning seda ülimalt hästi toetavatest pisidetailidest arranžeeringus, mida iga kuulamisega aina rohkem ja rohkem juurde avastatakse. Lugu räägib kiiresti muutuvast ning stressirohkest maailmast, millega paljudel on raske sammu pidada. Pinge eraelus ning töömaailmas võib vahest inimese viia allaandmistundeni, justkui selles maailmas eksisteerimine võib tunduda peaaegu võimatuna. Oluline on aga jääda tugevaks, selle üle naerda ning alati selg sirgelt edasi minna. Viieliikmeline Tidal Dunes moodustati 2019. aasta algul Tallinnas. Bänd on oma lühikese koosoldud aja jooksul prooviruumi sulgununa kirjutanud muusikat, mis oleks sillaks kümnenditepikkuse levimuusikaajaloo ja kaasaegse raadiopopi vahel.
 

Kaks uut lugu Laura Junsonilt

Uue loopealkirjaks on «Isa juuksed» ja esitab seda Laura Junson. Sõnad ja viisi on loole kirjutanud Kristel Põld ja klahvpillil mängib Markus Lattikas. Sõnade autor kirjeldab uue loo kohta järgmist: «Kõigepealt tuli viis, aga sõnu pikalt mitte. Ootasin tunnet, mis on just selle viisi jaoks õige. Aega läks mööda. Ühel hetkel käisin perega Viljandis vanematel külas. Isa, kellega olen lähedane, palus mul oma juukseid piirata. Vaatasin tähelepanelikult tema juukseid ja kaela. Isa juustele oli tekkinud halli. Kaelale oli aeg süvendanud kortsud. Silme eest käis läbi aeg, mil neid veel polnud. Tekkis nukrus, mida isa ees tagasi hoidsin. Et aeg temaga polegi igavene! Kui koju jõudsin, istusin mõne aja pärast taas klaveri taha. Kui viisi mängisin, läks mõte sellele päevale. Ja koheselt tekkisid pisarad, sest selles oli üheselt nii valu kui ilu. Teadsin kohe, et see teema on õige.» Samal päeval ilmus laura Junsonil veel teinegi laul, pealkirjaga «See pole vaid maa», mille sõnad on kirjutanud samuti Kristel Põld.
 

Tarvo Madsen avaldas oma neljanda soolosingli

Viljandist pärit artist Tarvo Madsen avaldas oma singli «Keegi teine», millel lööb kitarristina kaasa ka Eric Kammiste. Muusikaareenil uue artistina varasemaltki tuntud nimedega koostööd teinud Madseni jaoks on tegemist juba neljanda soolosingliga. Madseni sõnul valmis lugu tegelikult juba rohkem kui aasta tagasi ning on aktiivselt olnud esituses ka bändi kontsertkavas. Singlina otsustati see lugu lõpuks välja lasta, kuna Madseni sõnul on seni olnud just see pala kontserditel alati üks publiku suuri lemmikuid. «Inimesed on korduvalt öelnud, et nad tunnevad selle loo sõnadega sidet ning mulle on see väga oluline, et minu muusika puudutaks inimesi sügavalt,» lisas Tarvo Madsen. Rokiliku kõla, kuid popilikult meeldejääva viisiga loo esialgse variandi salvestas Madsen koos bändikaaslastega juba möödunud sügisel, kuid lõplikult valmis see alles sel kevadel.
 

Artist Irena avaldas singli «Südasuvine merengue»

Laul «Südasuvine merengue» valmis pärast kuuma suve ühel täiesti tavalisel sügisõhtul. Sisse sai lugu lauldud südatalvel, kui väljas paukusid käredad miinuskraadid. Merengue, muide, tähendab hispaania keeles suhkruga vahustatud munavalget. Just nii kerge, õhuline ja samas magusalt suhkrune meie uus laul saigi. Just nii maalib teksti autor, Annika Lõhmus,  siiralt ja lihtsal moel silme ette südasuvise pildi, millel peaaegu oma maitse ja lõhn. Muusika tuli iseenesest, kes teab kust. Ladina rütmid lisavad mõnusasse niisama olemisse pisut hoogu ning Ivar Hanseni loodud kitarrisoolod vürtsi ja värvi. Marco Margna masterdas kogu ilu tervikuks.

Curly Strings annab koos tuntud Eesti artistidega välja heategevusliku albumi «Lastele»

Ansambel Curly Strings on pikalt ette valmistanud koostööalbumit, mille sisuks on laulud lastele. Selle kontseptsiooni tutvustab lähemalt bändi laulja Eeva Talsi: «Soovisime lastele mõeldud albumile koondada kokku suurepäraseid Eesti muusikuid, kes on ise ka lapsevanemad. Palusime neil endaga kaasa tuua ühe loo, mida nad oma lastega on laulnud - või hoopis oma lastega koos loonud - ning meie bändiga seadsime need oma helipilti, et seejärel need ühiselt salvestada ja kokku panna üks vahvate laulude kogumik.» Nõnda on albumil lisaks Curly Stringsile veel Ivo Linna ja Robert Linna, Mari Jürjens, Lenna Kuurmaa, Mari Kalkun jpt ning samuti teevad kaasa Laulupesa laululapsed. Albumi kogu müügitulu annetatakse MTÜle Laste ja Noorte Kriisiprogramm. 29. mail ilmub plaat digitaalsel kujul ning 5. juuni on päev, mil see album ka füüsilisel kujul ilmavalgust näeb.
 

Uut muusikat Lõuna-Eestist

Everin ja Lauri Siska, kes varasemalt teinud koostööd näiteks laulude «Kiusatuseks jään», «S.A.M», «Teine võimalus» kallal, avaldasid uue singli nimega «Annaksid veel».

«Loo kirjutamist alustasin ma juba mõned aastad tagasi, kuid nüüd sai see lõpuks valmis tänu Lauri meisterlikule produtseerimisele. Loos on peidus mitu sõnumit, aga tõlgendamise jätaksin pigem kuulajate endi hooleks. Hoidke oma lähedasi ja tuletage neile ikka meelde, kui olulised nad Teile on,» ütleb laulja Everin. Laulu viisi, vokaali ja sõnad on kirjutanud Everin Kanger.
 

Culpas, Vesikas ja Karmo Toome tegid ühise loo «Meelepete»

«Meelepete» on lugu Culpase albumilt «Epohh» ja lugu räägib meelte petmisest, moonutamisest ja painamisest ning kogu selle gümnastika keskel oma tõe leidmisest. See ei ole alati lihtne, sest meelepetja on osav ja kaval. Infoühiskonnas tuleb kahelda kõiges, kuna valetama kipub põhivoolu meedia, alternatiivne meedia ja isegi enese teadmata võib täiesti udu ajada su sõber. Kuulates saab teada, kuidas meelt petta või sellest hoiduda. Lugu on sündinud koos Vesika ja Karmo Toomega, taustal laulab Reelica. Muusika tegi Kristjan Vool koos Culpasega. 
 

Heviviisik Herald avaldas esimese laulu oma tulevaselt kauamängivalt «Kurat»

Herald avaldas 13. mail loo «Hüsteerium», mis sündis ansambli solisti Sven Varkeli peas mullu, mistõttu on selle sisulised kokkulangevused koroonaviiruse ning eriolukorra meeleoludega lihtsalt prohvetlikud juhused. Sven Varkel tunnistab, et koroonaviirus ja eriolukord lõid sassi ka Heraldi plaanid. Album «Kurat» pidanuks ilmuma 15. mail. «Meil jäi salvestamine pisut pooleli, kuna me ei saa olla koos stuudios eriolukorra reeglite ning terviseriskide tõttu – näiteks osa bändiliikmete pereliikmeid on riskigrupis,» lausub ta ja loodab, et peale eriolukorra lõppu õnnestub salvestada viimased vokaalid ja soolod.
 

Uus armastulugu Andreas Loojalt

Artist Andreas Looja on valmis saanud armastusloo. Tegemist on Eesti uue HipHop/RnB artistiga, kes tegutses varem nime alt AL SUUR. Kuna loomingus on toimunud suur areng ja visioon on uus, siis sai võetud ka uus artisti nimi. Lühend AL on lühend nimest Andreas Looja. Armastuslaul kannab nime «Mitte keegi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles