VIDEO ⟩ Saksa prints hukkus mootorrattaõnnetuses

Inna-Katrin Hein
Copy
Saksa prints Otto von Hessen koos Sarah Kronsbeini nimelise naisega detsembris 2016 Münchenis jõulupeol
Saksa prints Otto von Hessen koos Sarah Kronsbeini nimelise naisega detsembris 2016 Münchenis jõulupeol Foto: imago images/Lindenthaler/Scanpix

Saksamaa Hessen-Philippsthali aadlisuguvõssa kuulunud prints Otto von Hessen hukkus Baieri maanteel mootorrattaõnnetuses.

55-aastane printsist ärimees sõitis 17. mai varahommikul Constance’i järve lähedasel teel oma 20 000 eurot maksnud Ducati mootorrattaga täiel kiirusel vastu teepiiret, hukkudes silmapilkselt, teatab msn.com viitega Saksa väljaandele Bild.

Otto von Hessen oli kesk- ja uusajal Saksa-Rooma riiki valitsenud suguvõsa kauge järeltulija, samuti oli tal seos Preisimaa valitsejatega, olles kauges suguluses ka Briti kuningliku Windsorite perekonnaga.

Baieri politsei uurib mootorrattaõnnetust, kuid veel ei ole teada, mis selle põhjustas. Arvatakse, et kui prints hakkas suurel kiirusel teisest liiklusvahendist mööduma, ei tulnud ta oma kaherattalise sõiduki juhtimisega toime.

Uurijate sõnul ei saanud õnnetust põhjustada printsile silma paistnud päike ega ka vihm, sest päike oli alles tõusmas ning vihma ei sadanud ja tee oli kuiv.

Politseile oli teada, et mootorrattafännist Otto von Hessenile meeldis kihutada ja ka õnnetuse ajal sõitis ta väga kiiresti.

2010. aastal määras kohus printsile üheksa kuu pikkuse juhtimiskeelu, kuna ta ületas Münchenis sõites pidevalt kiirust. Saksa meedia teatel pääses ta kriminaalsüüdistusest, kuid pidi maksma lisaks 3600 eurot trahvi.

Otto von Hessen oli suguluses Preisimaa tuntud kuninga Friedrich Wilhelm III (3. august 1770 – 7. juuni 1840), kes valitses Preisimaal 1797. aastast kuni surmani.

Preisi kuningas Friedrich Wilhelm III ( eluaastad 1770 - 1840)
Preisi kuningas Friedrich Wilhelm III ( eluaastad 1770 - 1840) Foto: akg-images/Scanpix

See kuningas üritas Preisimaad võimsamaks teha, kuid see õnnestus alles pärast Viini kongressi, kui loodi Saksa Liit ning Preisimaa sai tagasi oma alad Elbest lääne pool. Friedrich Wilhelm toetas kultuuri ja haridust, kuid ka sõjaväe kaasajastamist, et muuta oma riik tugevaimaks Saksamaal. Troonil järgnes talle tema vanem poeg Friedrich Wilhelm IV (1795 – 1861).

Preisi kuningas Friedrich Wilhelm IV (eluaastad 1795 - 1861)
Preisi kuningas Friedrich Wilhelm IV (eluaastad 1795 - 1861) Foto: akg-images / Archie Miles/Scanpix

Preisimaa kuningas oli Preisimaa kuningriigi valitseja tiitel 1701–1918. Kõik Preisimaa kuningad kuulusid Hohenzollernite dünastiasse. 1871–1918 olid nad ka Saksa keisrid.

Kuigi Saksamaal ei ole enam keisririiki, on aadlisuguvõsad ja nende tiitlid alles.

Otto von Hessen abiellus 1998. aastal USAs Las Vegases Carla Blickhäuseriga. Nad olid abielus 19 aastat ja lahutasid 2017. Neil on neli 1990. aastate lõpus ja 2000. aastate alguses sündinud last: Max, Leopold, Moritz ja Elena.

Otto von Hessen postitas vaid mõni nädal enne oma surma sotsiaalmeediasse foto, millel ta on koos oma Ducati mootorrattaga, mis temalt 17. mail elu võttis.

Saksa meedia teatel oli Otto von Hessen Ingolstadtis asuva nelja McDonald'si restorani frantsiisiomanik. Üks kaastöötaja ütles, et prints on oma restoranides ka ise töötanud ja hamburgereid valmistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles