Lance Armstrongi värske paljastus: tarvitasin dopingut teadlikult kogu karjääri jooksul

Elu24
Copy
Seitse korda tuli Lance Armstrong  Tour de France`i üldvõitjaks. Alles pole tal ainsatki tiitlit.
Seitse korda tuli Lance Armstrong Tour de France`i üldvõitjaks. Alles pole tal ainsatki tiitlit. Foto: Joel saget/AFP/Scanpix

Uues ESPNi dokumentaalis paljastab endine USA profirattur Lance Armstrong, et alustas dopingutarvitamisega juba tunduvalt varem, kui see seni teada oli.

Maanteesõidu endine supertäht tunnistas esmakordselt dopingutarvitamist 2013. aastal, seda pärast pikka pinnimist ja olukorras, kus midagi enam varjate ei õnnestunud. Siis mainis ta kuulsas Oprah Winfrey telesaate intevjuus, et alustas dopinguga aastal 1996. 

Uues ESPNi dokumentaalis räägib Armstong, et kasutas keelatud aineid juba tunduvalt varem. 

«Kohe karjääri alguses alustasin dopinguga. Juba 21-aastaselt,» vastas Armstrong küsimusele, et millal ta dopinguga esimest korda tutvust tegi. 48-aastane Armstrong kinnitas, et teadis algusest peale, mis ainet talle sisse pannakse. 

«Valisin oma tee,» ütles ta. 

1993. aastal võitis ameeriklane Oslos maanteesõidu maailmameistritiitli. Sajandi alguses jalgratta maanteesõitu suveräänselt valitsenud Armstrongilt on juba võetud seitse järjestikust (1999-2005) Tour de France`i võitu. Talle kehtib eluaegne võistluskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles