Tarbija: Brezza pakub trendikat sushivalikut

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Brezza.
Kohvik Brezza. Foto: Aarne Mäe

Suurest edust tiivustatuna avas

à la carte

kohvik Brezza Põhjakeskuses oma esinduse, kus pakutakse nii Jaapani menüüsse kuuluvat sushit, Vietnami suppi ja vokki kui ka itaallaste leiutatud pitsat ja pastat.


Brezza ketti kuulub kohvik Tallinnas Kristiine ja Järve kaubanduskeskuses ning Rakverre tuleku suhtes ollakse optimistlikud - samal ajal, kui pealinna paljud restoranid sulgevad uksi, nemad külastajate puuduse üle ei kurda.


Eks näis, kuidas siin minema hakkab, praeguseks on söögikoht avatud olnud vaid mõni nädal ja järeldusi teha ennatlik. Pealegi polegi kõike menüüs leiduvat veel võimalik pakkuda, mis tähendab, et valik ja kvaliteet peaks päev-päevalt paranema.

Lai toiduvalik
Rakvere Brezza peakokk Peeter Jaanson räägib, et nemad panustavad just laia toiduvalikusse - kohvikust saab tellida väga erinevate rahvuste toitusid kuni külastajate silme all elaval tulel grillitavate armeeniapäraste roogadeni välja, nende kondiitrid valmistavad kohapeal värskeid saiu-pirukaid.

Samal ajal on menüüs lisaks päevapakkumised, et saaks lihtsamalt ja odavamalt süüa, pidades silmas kas või Põhjakeskuse enda töötajaid.

Pedantse noore peakoka sõnul leiab neil kahes vahetuses tööd paarkümmend inimest, kusjuures maailma iga piirkonna köögi jaoks on eraldi kokk.

Jaanson rõhutab, et kliendiga suheldes ollakse igati paindlikud, näiteks võib lasta supi teravama teha või söömata jäänud pitsalõigud koju kaasa pakkida. Isegi sushi erinevaid komponente võib kaasa tellida, et seda eksootilist hõrgutist kodus edasi meisterdada.

Kes tahab aga garanteeritud maitseelamust, peab usaldama Brezza kokki, sest teadaolevalt on ainuüksi sushis kasutatava riisi valmistamine omaette kunsttükk, nimelt tuleb seda kuumutada paar tundi ilma et vesi keema läheks.

Brezza sisekujundus on igati tänapäevane ja kaubanduskeskusse sobiv, omapära lisab see, et klient saab oma silmaga näha, kuidas avatud köögis elava tulega grillil valmib toit. Suured klaaspinnad võimaldavad saata pilgu kaugemale ja eraldi sissekäik laseb kohvikus tegutseda kaubanduskeskuse lahtiolekuaegadest sõltumata.

Kuigi kohvik jääb linnast mõnevõrra eemale ja tarbimisega on praegusel ajal asjad nutused, usub Peeter Jaanson siiski Brezza tulevikku.

Kvaliteet määrab
Heast toidust hästi lugu pidav Viljar Liiva ütleb, et vaatamata sisseelamise ajale, on toidud talle igati mokka mööda. "Käisin siin hommikuti mitu päeva järjest ja nende inglise härrasmehe hommikusöök maitses mulle väga," märgib Liiva, lisades, et isegi muna saab praadida väga erinevalt.

"Kuna mulle endale meeldib süüa hästi teha, siis mul on välja sööma minnes kõrged nõudmised, siin on asi kvaliteetne," hindab Liiva.

Praeguseks on huvilised uue koha juba leidnud ja peale tavalõunatajate käib seal ka neid, kes midagi erilist soovivad. Näiteks sushit, mis Tallinnas on väga moekas suupiste.

Lääne-Virumaal pakutakse sushit veel Vinnis asuvas vast avatud kohvikus Jaapani Maja, kus selle tellimisel tuleb aega varuda, ja väike valik on sushit ka Virma pubis, vähemasti menüüs.

Sushi hind varieerub väga laial skaalal ning seegi, mida Jaapani toit sisaldab, on erinev, üks on aga selge - kõik on toores ja värske.

Tallinnast pärit Peeter Jaanson ise tuli alles läinud kevadel sõjaväest ja ettepanek Rakverre peakokaks tulla tehti talle mulluse jõulukuu hakul.

Ta loodab, et majanduskitsikuse kiuste läheb asi kenasti käima ning sel juhul saaks hakata tegema ka rahvuskööke tutvustavaid üritusi.

Muide, Aasia suppi tellides ei tasu imestada, miks teile pulgad kaasa antakse - nendega tuleb nuudlid ja muu paksem kraam enne ära süüa ja alles siis puljong peale võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles