Venemaa jalgpalliväravavaht dopinguga põrumisest: vanaema soovitas seda rohtu

Elu24
Copy
Venemaa jalgaplliväravavaht Artur Nigmatullin.
Venemaa jalgaplliväravavaht Artur Nigmatullin. Foto: instagram.com

Pühapäeval 29-aastaseks saanud Venemaa jalgpallur Artur Nigmatullin jäi dopinguainete tarvitamisega vahele 2010. aastal. Kollkiprile määrati kümnekuuline võistluskeeld vedeliku eritumist soodustava aine furosemiidi kasutamise tõttu.

Hiljuti avaldas Nigmatullin aga põhjuse, miks ta dopingut tarvitas. 2010. aastal oli mehel leping Moskva CSKA duubelesindusega. Treeningkogenemisele minnes avastas ta, et on kaalus juurde võtnud ja otsustas abi saamiseks vanaema poole pöörduda. 

«Kaal näitas 100 kilogrammi ja pidin kiirelt alla võtma. Küsisin nõu vanaemalt ja ta soovitas mulle furosemiidi. Rääkisin sellest ka oma meeskonnakaaslastele. Nad ütlesid, et olen loll ja võin selle eest saada võistluskeelu,» selgitas Nigmatullin.

Paar päeva hiljem tulid treeninglaagrisse dopingukütid. Nigmatullin sattus paanikasse ja üritas dopinguainetest vabaneda. Ta jooksis kibekähku spaasse, istus saunas, ujus, higistas taas saunas.

«Kaotasin seal peaaegu teadvuse. Sain pärast teada, et olin siiski vahele jäänud. Enne aine tarvitamist ma ei teadnud, et tegemist on dopinguainega.»

Meeskonna 28 liikmest testiti seitset mängijat. Väravavahi päästsid pikast võistluskeelust CSKA advokaadid. Nigmatullin on karjääri jooksul mänginud ainult Venemaal. Praegu kuulub ta Venemaa meistrisarjaklubi Tuula Arsenali ridadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles