SUUR GALERII ⟩ Piir on viimaks avatud, esimesed alkorallitajad saabusid Iklast Lätti (1)

Elu24
Copy

Balti riikide valitsused avasid täna «Mini-Schengeni» ala, seega saame taas piirikontrollita lõuna suunas rännata. Elu24 reporterid läksid ning vaatasid lähemalt, milline on seis Iklas võrreldes karantiiniajaga.

Balti välisministrid sõitsid täna Lätti ning allkirjastasid kauaoodatud lepingu. Selle järgi avati viimaks üle kahe kuu Eesti, Läti ning Leedu vahelised piirid. Inimesed saavad taas vabalt liikuda kartmata, et neid karantiini määrataks või koguni vahistataks.

Paljud on seda ka kutsunud Balti riikide oma miniatuurseks Schengeni tsooniks. Kaugemale me aga ei pääse - Poola piiril on siiani suhteliselt ranged piirangud ja ka Soomega ei toimu päris vaba liikumist.

Siiski kasutasid esimesed entusiastid juba vabadust ära ning läksid Läti piiri taha alkopoodi varusid täiendama. Samas on olukord pigem harjumatult rahulik.

Elu24 reporterite kinnitusel pole enam näha ei piirivalvureid, politseinikke ega meditsiinitöötajaid. Elu suundub taas tavapärastesse rööbastesse. Vaata olukorda ka galeriist!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles