VIDEO ⟩ Luksemburgi troonipärija esitles oma mõnepäevast poega

Inna-Katrin Hein
Copy
Luksemburgi troonipärijast suurhertsog Guillaume ja ta naine suurhertsoginna Stephanie
Luksemburgi troonipärijast suurhertsog Guillaume ja ta naine suurhertsoginna Stephanie Foto: SCANPIX SWEDEN/JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Luksemburgi troonipärija, suurhertsog Guillaume’i abikaasa, suurhertsoginna Stephanie sünnitas 10. mail poisslapse. Nad esitlesid last sel nädalal.  

Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume nimeks saanud poiss on 38-aastase Guillaume ja 36-aastase Stephanie esimene laps, teatab iltalehti.fi.

Lapse sünnikaal oli kolm kilogrammi ja 190 grammi ning ta oli 50 sentimeetrit pikk.

Suurhertsoginna Stephanie ja suurhertsog Guillaume lahkusid koos lapsega haiglast 13. mail ning neid ootasid haigla juures meedia esindajad. 

Luksemburgi suurhertsogi õukonna teatel oli laps väga oodatud ning paar oli enne lapse sündi kaheksa aastat abielus.

Guillaume on Luksemburgi suurhertsog Henri ja suurhertsoginna Maria Teresa vanim laps.

Vanavanemad kohtusid uue pereliikmega koroonaviiruse tõttu video vahendusel.

Luksemburgi troonipärija Guillaume andis poja sünniga seoses mitmes keeles intervjuusid. Ta räägib vabalt lisaks emakeelele prantsuse keelele ka inglise, saksa ja hispaania keelt.

«See päev on minu ja mu naise jaoks kõige imelisem päev, sest sündis meie poeg. Me saime vanemateks ja see on suurepärane. Laps oli väga oodatud,» teatas Guillaume õukonna poolt avaldatud videos.

Troonipärijast suurhertsoginna Stephanie kuulub Belgia iidsesse aadlisuguvõsasse ja ta poeg hakkab kandma ka selle perekonna tiitlit.

Mõne päeva vanusest Charles’ist saab kindlasti Luksemburgi prints, kuid võimalik, et ka Nassau ja Bourbon-Parma prints.

Luksemburgi pärijast suurhertsog Guillaume ja Belgia krahvinna Stephanie de Lannoy abiellusid 19. oktoobril 2012 tsiviiltseremoonial ja nende laulatus leidis aset päev hiljem, 20. oktoobril 2012.

Luksemburgi troonipärija Guillaume ja Belgia krahvinna Stephanie de Lannoy laulatati 20. oktoobril 2012
Luksemburgi troonipärija Guillaume ja Belgia krahvinna Stephanie de Lannoy laulatati 20. oktoobril 2012 Foto: imago images/Xinhua www.imago-images.de/Scanpix

Guillaume’il ja Stephaniel on kauge ühine esivanem, kelleks on Austria marssal ja Arenbergi hertsog Charles Marie (1721 – 1778).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles