Uus normaalsus: autokino ja -kontserte näeb juba nii Tallinnas, Põltsamaal kui Kurtnas

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Alligatoah autokontsert Saksamaal Hannoveris.
Alligatoah autokontsert Saksamaal Hannoveris. Foto: Imago/ScanPix

Valitsus andis eelmisel nädalal rohelise tule autokino ja -kontsertide korraldamiseks, mis on kaasa toonud tõelise uutmoodi kultuuriürituste buumi.

Uudis autokontsertidest jõudis rahvusvahelisse meediasse mai alguses, pärast seda kui Taani popmuusik Mads Langer Aarhusis väljamüüdud autokontserdi andis. Tallinna lauluväljaku juht Urmo Saareoja rääkis juba siis, et sarnane plaan küpseb ka Tallinnas, kuid puudu oli valitsuse heakskiit.

Eelmisel nädalal kuulutas autokinoseansi välja Taevaskoja puhkekeskus, kuna valitsuse otsuseni ei kannatanud oodata. «Me peame ellu jääma kuidagi selles tänases olukorras, ma pean maksma Eesti Energia arveid,» rääkis keskuse tegevjuht Triinu Vähi Elu24-le. Selle peale võttis kriisikomisjon autoürituste teema ette ning otsustas need lubada alates 15. maist.

Sel nädalalõpul toimub autoüritusi pea igas Eesti otsas.

Kontsert

  • Eesti esimese autokontserdi annab ansambel Smilers Tallinna lauluväljakul reede õhtul. Pileteid müüdi 250 ja kontsert on väljamüüdud.
  • Pühapäeval toimub Tallinna lauluväljakul eriolukorra lõpukontsert «Kevad tuli teisiti», mis toob virtuaalse lahenduse abil laulukaare alla üle 2500 koorilaulja. Esinevad Ivo Linna ja ansambel Supernova.
  • 22. mail esinevad Kurtnas Vembu-Tembumaa parklas autokontsertidega Singer Vinger ja Vaiko Eplik & Eliit. Autokohti on 101 ja üritust korraldab Saku valla kultuurikeskus.
Terry Hoaxi autokontsert Saksamaal Hannoveris.
Terry Hoaxi autokontsert Saksamaal Hannoveris. Foto: Imago/ScanPix

Kino

  • Tallinna lauluväljakul hakkab kino näitama Apollo, 2-3 seanssi päevas ja nii 18. juulini välja. Alustatakse Eesti filmiga «Asjad, millest me ei räägi».
  • Topauto ja filmilevitaja BestFilm.eu avavad reedest Tallinnas Rocca al Mare keskuse parklas autokino, mis näitab igal õhtul näitama nii uusimaid Eesti, Euroopa kui ka Hollywoodi filme. Igal õhtul näidatakse kaht filmi ja platsile mahub ligi 100 autot.
  • Tartus Eesti Rahva Muuseumi B-parklas näitab suve lõpuni filme Elektriteater, avanädalal linastuvad Kaljo Kiisa komöödia «Keskpäevane praam» ja dokumentaalfilm «Wolfpack - Manhattani hundid».
  • Taevaskoja puhkekeskus näitab selle nädala reedest pühapäevani igal õhtul «Viimset reliikviat».
  • Autokino näidatakse ka reedel Puurmani rahvamaja ja laupäeval Põltsamaa kultuurikeskuse juures. Filmiks on «Klassikokkutulek 3».
Alligatoah autokontsert Saksamaal Hannoveris.
Alligatoah autokontsert Saksamaal Hannoveris. Foto: Imago/ScanPix

Tavalised avalikud üritused on Eestis juuni lõpuni keelatud. Juulis ja augustis võivad toimuda 1000 inimesega väli- ja 500 inimesega siseüritused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles