Curly Strings annab koos tuntud Eesti artistidega välja heategevusliku albumi

Raadio Elmar
Copy
Curly Strings (Eeva Talsi, Villu Talsi, Jaan Jaago ja Taavet Niller)
Curly Strings (Eeva Talsi, Villu Talsi, Jaan Jaago ja Taavet Niller) Foto: Curly Strings

29. mail ilmub plaat "Lastele" digitaalsel kujul ning 5. juuni on päev, mil see album ka füüsilisel kujul ilmavalgust näeb - aga mitte tavapärasel moel. Kuidas ja miks, sellest rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis Eeva Talsi.

Tänu sellele, et Curly Stringsi liikmetel sündisid lapsed - Jaan Jaagol väike Salmeli ning Eeva ja Villu Talsil tütar Lilli, tekkis küsimus, mis võiks olla järgmine töine eriprojekt. Ühiselt otsustati, et kindlasti saab selleks lastelaulude plaat. Algul ei olnud aimugi, millisel kujul see teostub, kuid kogu bändi selge soov oli, et see oleks osa heategevusest, mis seotud lastega. Väärt mõte ongi kohe-kohe realiseerumas, sest albumi kogu müügitulu annetatakse MTÜle Laste ja Noorte Kriisiprogramm, mis on alates 1995. aastast tegutsenud lähedase kaotanud laste ja noorte ning nende perede toetamise ja nõustamisega. 

Plaati ette valmistades läks töösse idee jagada kuulajatega neid laule, mida nad päriselt ka oma lastele laulavad. Kuna Eestis on päris palju vahvaid muusikuid, kes samuti lapsevanemad, võeti ühendust heade sõpradega ning saadi nõusolekud koostööks. Nende hulgas on näiteks Ewert Sundja, Liisi Koikson ja Lenna Kuurmaa. Kõik väljavalitud laulud seati spetsiaalselt Curly Stringi jaoks ning valmimas on vaheldusrikas plaat.

Curly Stringsi ja sõprade heategevusliku albumi “Lastele” värvimisraamatu illustratsioon
Curly Stringsi ja sõprade heategevusliku albumi “Lastele” värvimisraamatu illustratsioon Foto: Merike Paberits

Laule on plaadil lausa kolmesuguseid: vanad head pärismuslikud laulud, peres loodud ja lapsega koos tehtud laulud. Album ilmub lapsesõbralikult, sest plaat käib raamatu sisse. Tegu on värvimisraamatuga,millest leiab nii laulude sõnad, noodid kui ka vahvad mustvalged illustratsioonid laulude esitajatest ja neis leiduvatest tegelastest, mida lapsed saavad oma fantaasia järgi kaunistada. Selle albumi väljaandmise toetuseks on käimas ka Hooandja kampaania.

Eeva Talsi enda lapsepõlve lemmik on vanaema Vaiki lauldud «Karjapoiss», mis algab sõnadega: «Mullu mina muidu karjas käisin...»  

Eeva Ja Villu Talsi pere poolt jõuab uuele plaadile «Pillimeeste laul», mida kunagi Villu vanaema laulis oma tütrele Riinale, Riina laulis seda omakorda Villule nüüd laulavad nad mõlemad seda koos oma tütar Lillile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles