PILK PEALE ⟩ Värsked testfotod kergitavad saladuskatet Triin Ruumeti uuelt mängufilmilt

Elu24
Copy
Triin Ruumet on esimene naislavastaja, kelle film pälvis aasta filmi tiitli.
Triin Ruumet on esimene naislavastaja, kelle film pälvis aasta filmi tiitli. Foto: Sander Ilvest

Oma esimeses täispika mängufilmiga «Päevad, mis ajasid segadusse» filmisõpru vaimustanud Triin Ruumet on viimastel aastatel nokitsenud oma järgmise linateose kallal. Seni pole režissöör filmi kohta palju infot jaganud, ent värsked testfotod kõnelevad enda eest!

Fotograaf Ken Mürk jagab enda Instagrami kontol testfotosid, mis on tehtud Triin Ruumeti uue mängufilmi «Tume Paradiis» tarbeks. Piltidelt ilmneb, et sarnaselt Ruumeti eelnevale linateosele, lööb sel korralgi kaasa Von Krahli Teatri näitleja Juhan Ulfsak. Uute tulijatena on pundis näitlejatest abielupaar Jörgen Liik ja Rea Lest-Liik, keda paljud tevad ehk Rainer Sarneti kassahitist «November».

Postimees kirjutas 2017. aasta jaanuaris, et Ruumeti sõnul on «Tumeda Paradiisi» näol tegemist õudusfilmi elementidega rituaalidraamaga. Peategelased on tänapäeva noored edukad naised, kes elavad oma hullumeelset elu, üritades luua isiklikku paradiisi. Kõik on nali, miski pole päris.

Film on juba saanud Eesti Filmi Instituudi stsenaariumitoetuse. Instituudi lehel kirjeldatakse filmi järgnevalt: «Lugu kahekümnendate teises pooles olevatest noortest rikastest tüdrukutest, leinast, reaalsuse tajumisest ning poeesiast. Tume paradiis on see koht kuhu jõutakse siis kui elu on valestimõistetud Nietzsche ja ülepoetiseeritud reaalsus.»

Mullu suvel esitlesid Ruumet ja produtsent Elina Litvinova «Tumedat Paradiisi» Locarno filmifestivalil, leidmaks sellele kaasprodutsenti. USA veebisait Variety vahendas toona, et tegu on kaasaegse seiklusfilmiga 27-aastasest naisest, kes maadleb leinaga ja otsib armastust. «Pannud oma poolvenna kallal toime vägivaldse teo, mõistab ta, et piiride ületamise eest maksmisele kuuluv hind on üksindus.»

Ruumeti sõnul sündis «Tume Paradiis» ühel süngel perioodil tema elus, kui silmitsi tuli seista oma isa peatse surmaga. «Elu oli muutumas ja hea, et ma ei teadnud, mis mul ees seisab. Kõik varises kokku, kõik konstruktsioonid. Ja paari aasta pärast ka suurem osa mu illusioone.» Film loodetakse valmis saada aastaks 2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles