Maailma 620. mängija avalikus kirjas Austria tennisetähele: sa ei austa oma kolleege

Elu24
Copy
Austria tennisist Dominic Thiem on sattunud oma väljaütlemiste pärast kriitikatule alla.
Austria tennisist Dominic Thiem on sattunud oma väljaütlemiste pärast kriitikatule alla. Foto: Nayra Halm via www.imago-images.de/imago images/Fotoarena/Scanpix

Austria tennisetäht Dominic Thiem kallas aprilli lõpus külma veega üle algselt Novak Djokovici poolt välja käidud idee toetada rahaliselt madalama edetabeli kohaga tennisiste, kes on koroonaviiruse tõttu kaotanud igasuguse sissetuleku.

Maailma edetabelijuht, serblane Djokovic kaasas kiiresti enda ideega ka teised tennise suurkujud Rafael Nadali ja Roger Federeri, kes kõik olid nõus annetama 30 000 eurot madalamatel edetabeli kohtadel asuvate mängijate jaoks. Eesmärk oli kokku koguda viis miljonit, et see summa jagada 250.-700. kohal olevate tennisistide vahel.

Austria väljaandele Krone antud intervjuus sõnas aga 26-aastane Thiem, et «ükski mängija ei sure nälga.». Thiem ütles, et ei mõista, miks tema peab raha andma neile mängijatele, kes ei tee nii kõvasti tööd ja ei ole nii pühendanud, kui tema.

Kolmekordne suure slämmi turniiride finalist rääkis, et kui tema madalama tasemetega turniiridel võistles, siis kohtas ta hulgaliselt mängijaid, kes ei viitsinud nii palju pingutada, kui tema.

Theimi ütlused leidsid enamasti negatiivset vastukaja.

Alžeeria tennisist Ines Ibbou vastas nüüd Thiemi avaldusele. 21-aastane maailma edetabelis 620. positisioonil paiknev Ibbou süüdistas kauaaegset esikümne mängijat teadmatuses ja lugupidamatuses madalama edetabelikohtadega mängijate suhtes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear Dominic, Your last words were hurtful to say the least, the reason why i decided to write you this open letter. Hopefully you’ll change your mind about me and many of us sharing the same situation after watching this video. Don’t get me wrong, i don’t blame you for what you are or this current situation because after all, it’s mainly up to national and international federations to look after tennis family and sort out difficulties, for the sake of this sport. But this answer is a way to bring light to our situation and maybe also protecting our integrity... Our voice deserve to be heard also... Thanks for those who helped me put my anger into words, and words into images🙏🏻 @players_voice @tennistv @tennischannel @tennislegend @tennis.reporter @behindtheracquet @itf__tennis @wta @atptour @tennismagazinefrance @functionaltennis @wearetennis @playersvsitf @rafaelnadal @djokernole @k1ngkyrg1os @rogerfederer @andymurray @patrickmouratoglou @serenawilliams @onfiresports @dreddy_ja @onsjabeur @ajplus @lequipe @lemondefr @washingtonpost @athlete365 @olympicchannel @qatartennis @rafanadalacademy @ajplusfrancais @remi_physiosport @selimasfar @adelaref @gym_factory_casablanca @bonbinodz @keeponrizing @adleneg17 @bbcsport @skysports @beinsports_fr @beinsports @espntenis @worldteamtennis @welovetennisofficiel

A post shared by Ines Ibbou (@ines_ibbou) on

«Kallis Dominic, pärast teie avaldust mõtlesin, et kuidas oleks mina toiminud, kui oleksin teie kingades,» rääkis Ibbou. Ta kirjeldas videos oma rasket olukorda ning rääkis ka suurtest ohverdustest, mida ta on spordi nimel pidanud elus tegema. Ta jätkas: «Armas Dominic, erinevalt teist jagavavad paljud minu seisukohti. Keegi ei ole palunud teilt midagi. Algatus tuli mängijatelt, kellel on empaatiavõime ning kes on tõesti klassiga mängijad. Tennisistid, kes soovivad olla solidaarsed. Meistrid igas mõttes.»

«Dominic, ma ütlesin, et me ei küsi midagi. Välja arvatud teatav austus meie vastu. Just teiesugused mängijad panevad mind oma unistustest kinni hoidma. Palun ärge rikkuge seda ära,» rõhutas alžeerlane, kes sai oma selgele sõnumile palju tuge. Teiste seas avaldasid alžeerlannale respekti Venus Williams ja Nick Kyrgios. Alžeeria president Abdelmadjid Tebboune lubas noorele naismängijale ulatada abikäe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles