Tõnis Sildaru: olen Kelly jaoks alati olemas (1)

Elu24
Copy
Tõnis Sildaru juhendamas Kellyt koduses Spot of Tallinnas neli aastat tagasi.
Tõnis Sildaru juhendamas Kellyt koduses Spot of Tallinnas neli aastat tagasi. Foto: Tairo Lutter

2019. aasta Eesti parima naissportlase Kelly Sildaru tippu viinud treener ja isa Tõnis Sildaru ütles, et hetkel ta Kelly treeningplaanide eest ei vastuta.

«Loomulikult, kui Kellyl on vaja, siis olen tema jaoks alati olemas,» rääkis Tõnis Sildaru.

«Aga Kellyga kohtus me käinud  ei ole, leppisime kokku, et maja läheb Kelly nimele,» lisas pereisa Tõnis, kes elab koos perepoeg, samuti tippsporti pürgiva Henry Sildaruga tütre nimel olevas majas. Kelly ja ema Lilian elavad eraldi.

Ka oma finantsasjaajamise on Kelly Sildaru enda hoolde võtnud ja andis teada, et Suusaliidu või isa asemel tuleks sponsoritel tema poole pöörduda otse. Sellest teavitas Kelly aprillis ka suusaliitu ning uuris sealt ka oma rahalise seisu kohta.

«Tahan toonitada, et tegelikult on nii Kelly, kui ka Henry jõudnud sinna, kus nad on, suuresti tänu suusaliidule. Ilma nende toeta ei oleks me seal, kus oleme. Ja mul pole mingit põhjust arvata, et rahadega seal peaks mure olema,» kinnitas Tõnis Sildaru.

Henryga tippu

Tõnis Sildaru möönis, et telefon on punane. «Üks kõne lõppeb, teine algab, kogu aeg tuututakse vahele. Tuntuse kõrvalmõjud,» ütles ta. 

«Tegelikult ootame üldsuselt rahu ja meie privaatsuse austamist,» lisas Sildaru.

«Teeme praegu Henryga viiel päeval nädalas kaks korda päevas trenni. Meil on kodus esmased vahendid olemas, saame näiteks teha ohtralt tasakaaluharjutusi. Õhtuti käime metsavahel jooksmas, teeme füssi,» sõnas Tõnis, kes on hetkel täielikult pühendunud Henry treenimisele.

«Kui koroona teist lainet ei tule, siis on plaanis augusti lõpu poole minna Uus-Meremaale, sügisel Põhja-Soome. Treeningplaanid on paigas, teame, mida on tippu jõudmiseks tarvis teha,» ütles Sildaru, kes ei taha end peret haaranud meediakärast heidutada lasta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles