Tallinnas ja Tartus alustatakse autokinoga (1)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Tallinna lauluväljakul hakatakse näitama autokino.
Tallinna lauluväljakul hakatakse näitama autokino. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Valitsuse korraldusel võib selle nädala lõpust alustada autokinoga. Esimesed seansid toimuvad reedel Tallinna lauluväljakul, Tartus Raadi lennuväljal ja Põlvamaal Taevaskoja puhkekeskuses.

Tallinnas korraldab autoüritusi Apollo Kino. Lauluväljakul näidatakse kassahitte LED-ekraanilt, heli jõuab autosse raadio kaudu. Tagatud on kontaktivaba piletimüük, sularaha- ja kaardimaksevaba tootemüük ning kohapealne kontroll, et külastajad püsiksid terve seansi aja autos.

Lauluväljakule sisenedes kontrollitakse pileteid kontaktivabalt viipega läbi autoakna, mille järel suunatakse auto ettenähtud parkimiskohale. Kinosnäkke saab tellida Bolt Food mobiilirakenduse kaudu ning need tuuakse tellija autoni. Enne seanssi saab autoga käia drive-in WC-s. Seansi ajal lubatakse tualetti kasutada ka autota.

Tallinna lauluväljaku plats täitub sel reedel autodega.
Tallinna lauluväljaku plats täitub sel reedel autodega. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Apollo autokino on avatud 15. maist 18. juulini ja näidatakse kaht-kolme filmi päevas. Orienteeruvad seansside algusajad: argipäeviti kell 18.00 ja 22.00, nädalavahetustel kell 16.00, 18.00 ja 22.00. Esimesena näidatakse Eesti filmi «Asjad, millest me ei räägi». Rohkem infot siit.

Tartus korraldab autokino üritusi Elektriteater ning need toimuvad Eesti rahva muuseumi B-parklas, Raadi lennuvälja kõrval. Igal õhtul linastub üks film. Algusaeg on liikuv ning sõltub päikeseloojangu ajast, kuid algab üldiselt 30 minutit pärast loojangut. Esimestel nädalatel on filmide algusajaks 22.15.

Avanädalal linastuvad Tartu autokinos Kaljo Kiisa komöödia «Keskpäevane praam» ja dokumentaalfilm «Wolfpack - Manhattani hundid». Autokino jätkab augusti lõpuni. Rohkem infot siit.

ERMi B-sissepääs, kuhu kerkib juba sel nädalal autokino.
ERMi B-sissepääs, kuhu kerkib juba sel nädalal autokino. Foto: Margus Ansu/Tartu Postimees

Mõlemas kinos on autosse lubatud kuni kaks inimest, kui tegemist pole perekonnaga. Külastajad peavad viibima autos kogu aja ja võivad väljuda vaid vältimatu vajaduse korral, näiteks tervislikel põhjustel või tualeti külastamiseks.

Esimesena autokino plaaniga välja tulnud Taevaskoja puhke- ja turismikeskus alustab seanssidega samuti selle nädala reedel ning näitab kolmel järjestikusel õhtul «Viimset reliikviat».

Autokino näidatakse ka Puurmani rahvamaja (reedel) ja Põltsamaa kultuurikeskuse (laupäeval) juures. Filmiks on «Klassikokkutulek 3». Rohkem infot siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles