SKANDAAL SOOMES ⟩ Pettusega vahele jäänud Soome spordimassöör: ameerika stiil siin ei tööta

Elu24
Copy
Soome tippmassöör Marko Yrjövuori.
Soome tippmassöör Marko Yrjövuori. Foto: instagram.com

«Palun veelkord vabandust, ma ei soovinud midagi paha,» ütles Soomes suurde skandaali sattunud Marko Yrjövuori eile usutluses Ylele. 

«Kui keegi tunneb, et olen teda solvanud, siis palun südamepõhjast vabandust,» sõnas Yrjövuori esmaspäeva õhtul Radio Soome saate «Sporduhullud» külalisena.

Mai alguses lahvatas Yrjövuoriga seoses Soomes suur spordiskandaal, millest saab lugeda siit. 

Pikalt USAs elanud ja tippprofiklubide massöörina töötanud Yrjövuori avaldas Soomes kaks elulooraamatut, milles kirjeldab oma tööüleasendeid, suhteid tippsportlastega. Soome uudisteagentuuri STT andmetel on aga raamatus esitatud faktid fiktsioonid, mis ei vasta tõele. Näiteks nimetab Yrjövuori tänavu jaanuaris meie seast traagilselt lahkunud Kobe Bryantit oma lähedaseks sõbraks, mis, nagu selgub, ei vastanud tõele. Samuti kirjeldab ta kuidas mitmed teised NBA korvpallistaarid (LeBron James, James Harden) on hirmsasti tahtnud temaga koostööd teha või just soomlane on olnud mehe edu nurgakiviks. Samuti on ta ennast ehtinud ametinimetustega, mida ta pole kunagi kandnud ega tohtinudki vastava hariduse puudumise tõttu.

Arvatakse, et mees tegi seda kõike tahtlikult ning see oli osa tema isiklikust «marketingiprogrammist».

«Tunne on kurb. Tundub nagu 15 aasta töö maailma tipphhoki ja tippkorvpalliliigades jookseks vett vedama.» 

Yle ajakirjanik ütles Yrjövuorile, et väga paljud inimesed peavad teda petiseks.

«See on mitme asja summa. Põhiliselt tuleneb see ametinimetuste väärast kasutamisest ja tõlgendamisest. Lõppude lõpuks on see mu oma viga. Kuid tahtlikult ma teisi professionaale küll solvata ei tahtnud.» 

Samas jäi Yrjövuori ka kaitsvale positsioonile:«Mul on kahju, et ameerikalikud kombed ennast promoda Soomes ei tööta. Olen edaspidi targem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles