OSTA ÄRA ⟩ Tallinna linnatranspordifirma müüb vana kollast trammi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Tallinna transpordiamet müüb vana kollast trammi.
Tallinna transpordiamet müüb vana kollast trammi. Foto: osta.ee

Kui keegi on kunagi unistanud oma isiklikust trammist, siis nüüd on hea võimalus see endale soetada. Nimelt müüd Tallinna Linnatranspordiameti AS Osta.ee oksjonikeskkonnas kollast liigendtrammi. 

«Tallinna Linnatranspordi AS müüb trammi, sest selle edasi edasine kasutus sõitjateveoks nõuaks trammi tõsist remonti ja ei oleks majanduslikult õigustatud. Tramm on komplektne, samas nõuab tõsist üldist remonti,» rääkis Tallinna Linnatranspordi ASi trammiteenistuse projektijuht Margus Tois Elu24-le.

Tois lisas, et igal ostuhuvilisel on võimalik soovi korral trammiga ka tutvuda. Potentsiaalsele ostjale Toisi kinnitusel mingeid eeltingimusi ei seata ja tehnilist taipu tõendavaid pabereid ei küsta. «Võimalikule ostjateringile piiranguid pole,» sõnas Tois.

Kui nüüd keegi tahaks enne ostu ka trammiga paar kiiremat tiiru teha, siis see kahjuks võimalik ei ole. Küll aga sõidab Tallinnas sama tüüpi KT-4 tramme nii renoveeritud kui ka algsel kujul, niiet proovisõitu saab hea tahtmise korral teha reisijatevagunis küll. 

Trammi sisevaade. Validaatorid müüdava trammi hulka ei kuulu ja neid ostja endaga kaasa ei saa.
Trammi sisevaade. Validaatorid müüdava trammi hulka ei kuulu ja neid ostja endaga kaasa ei saa. Foto: Tallinna Linnatranspordi AS/Osta.ee

Müüdav tramm on komplektne ja seda kasutati sõitjate veoks viimati 2018. aastal. Osta.ee keskkonnas oleva info järgi selgub ka, et trammil puudub kehtiv tehniline ülevaatus.

Kellel tekkis lähem huvi trammi vastu, siis süiduk asub Tallinna Linnatranspordi AS Kopli tn 118 trammidepoo territooriumil. 

Praegu on Osta.ee keskkonnas trammi alghinnaks märgitud 3500 eurot. «Trammi turuväärtus kujunebki oksjonil ja selgub oksjoni lõpuks. Hetkel ostupakkumisi veel tehtud ei ole,» lisas Tois.

Trammist huvitatu peab aga ostu puhul arvestama ka sellega, et sõiduki peale laadimise ja äraveo korraldab ning tasub ostja.

Transpordiamet on tramme müüdud varemgi. «Täpset arvu ei oska öelda. Aga neid võib kohata nii Saaremaal kui Järva-Jaanis kui Rae vallas ja mujalgi,» lisas Tois.

Vaata kuulutust siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles