Aleksander Ots: plaadimüük on tänapäeval naljanumber

Raadio Elmar
Copy
Aleksander Ots. Ansambel Köömes.
Aleksander Ots. Ansambel Köömes. Foto: Elise Ellermaa

Ansambel Köömes avaldas 30. aprillil oma neljanda stuudioalbumi «Kosmose jõgi». Miks see ilmus vinüülplaadina, selgitas raadio Elmar hommikuprogrammis Aleksander Ots.

Kuigi Aleksander seisab laval kõige ees ja teda võib nimetada nii bändi ninameheks,  etturiks, kahurilihaks või filtriks, kinnitab ta, et moodustavad kaaslastega terviku: «Kui võtta üks ära, kukub kõik kokku.»

Köömese plaadiesitluskontsert toimub 8.mail algusega kell 20.30 eestimuusika.elu24.ee. «Kus me päriselt oleme ja kellele päriselt mängime, ei tea keegi,» jättis bändi liider veel sama päeva hommikul jutuotsa õhku.

Uuelt plaadilt on kuulajad eriti soojalt vastu võtnud laulu «Maria». Selle kõrget lendu kommenteerides tõdes Aleksander Ots, et nad on nii vanad mehed küll, teadmaks, et ei tasu ette aimata midagi, mis puudutab edetabeleid või laulude edu. Tabelis olemises on ometi midagi väga toredat. Eriti, kui viimati võis sellest ansambli Köömes puhul rääkida aastal 2016. «See on äge ja see läheb meile väga korda," kinnitas laulja. Oma läbi kõigi aegade lemmikuna toob Aleksander Ots välja plaadi nimloo «Kosmose jõgi», mille sõnade autor on Hando Runnel. "Suur tänu talle selle eest, et ta lubas meil neid sõnu uuesti viisistada,» ütles ta edasi tänusõnad.

Ansambli Köömes album «Kosmose jõgi» ilmus vinüülplaadina. Seda valikult selgitas Aleksander Ots läbi huumori: «Me oleme nii vanad inimesed ja kartsime, et enne tuleb surm peale, kui vinüül saab välja antud. Vahepeal anname välja paar kassetti ja siis võib ju jälle CD-plaate teha». Häid sõnu selle helikandja kohta leidus Aleksandril veelgi: «Vinüül on midagi toredat, rasket. Midagi, mis ei ole ühed ja nullid. See tekitab füüsiliselt selle heli, mille oleme loonud.» Plaadimüüki kui sellist nimetas laulja naljanumbriks isegi suurte ja väga kuulsate ansamblite puhul. Plaadimüügist saadav tulu pole enam ammu midagi, mille pärast muusikat tehakse. Loomulikult käib Köömes ajaga kaasas ning album «Kosmose jõgi» on kuulatav ka kõigis digikanalites. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles