Saksa õlletehas jagas tasuta üle 2500 liitri õlut, et see koroonakriisis raisku ei läheks (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Õlu. Pilt on illustreeriv.
Õlu. Pilt on illustreeriv. Foto: shutterstock.com

Kuna Saksamaa õlletehas ei saanud koroonakriisi tõttu oma toodangut viia restoranidele, baaridele ja hotellidele, langetati otsus jagada õlut tasuta.

Hesseni liidumaal Willingenis asuva Willingeri õlletehase (Willinger Besucherbrauerei) omaniku Franz Masti teatel jagasid nad 7. mail soovijatele tasuta üle 2500 liitri õlut, teatab reuters.com.

Mast selgitas, et nad pidid vaadid tühjendama vanast õllest, et saaks hakata tootma uut. Uus õllekogus peaks valmiks ajaks, kui koroonakriis on läbi ja restoranid ootavad nende õlut.

Omaniku teatel said nad vana õlle laiali jagatud, kümneid kaitsemaskides inimesi ootas õlletehase juures kannatlikult kahemeetriste vahedega järjekorras. Osadel olid õlle jaoks oma anumad, mõnel isegi ämbrid kaasas.

«Täname kliente, kellele meie õlu maitseb. Nad päästsid õlle, mille muidu oleksime pidanud kanalisatsiooni kallama,» sõnas omanik.

Willingeri õlletehas plaanis alguses jagada tasuta 540 liitrit õlut, kuid see anti ära umbes tunniga, kuna soovijaid oli palju. Siis langetati otsus, et annavad ära kogu õllekoguse.

Õlletehas. Pilt on illusteeriv
Õlletehas. Pilt on illusteeriv Foto: shutterstock.com

Prantsusmaal ei ole õlletehastel koroona tingimustes nii hästi läinud. Õlletootjaid ühendava liidu teatel tuleb õlletehastel kallata kanalisatsiooni üle 10 miljonit liitri õlut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles