Inga Lunge uuest raamatust: see olen üleni mina

Raadio Elmar
Copy
Foto: Erakogu

Armastatud näitleja Inga Lunge tunnistas raadiole Elmar antud intervjuus, et maikuu aastal 2020 jääb talle kindlasti erilisena meelde. Äsja ilmus tema teine raamat «Ma kirjutan sulle» ja neljakümnendat sünnipäeva tähistava ansambli Justament värskeimal plaadil «Aastaring» on laul «Mai» saanud sõnad just tema sulest.

Aeg-ajalt koputab Inga Justamendi liikmetele õlale ja lohutab: «Ega see nelikümmend nii vana olegi». Nende juubeli tähistamiseks välja antud plaadil «Aastaring» on iga kuu kohta üks laul. Huvitav on seegi, et kaasa löövad erinevad laulu- ja sõnadekirjutajad, kellede hulgast võib leida näiteks Aapo Ilvese, Tõnu Oja ja Marek Sadama. Laul «Mai» valmis Ingal koostöös abikaasa Toomas Lungega. Kuna Mai on ka naisenimi, on see lugu pühendatud kõikidele toredatele Maidele, kellel just alati meeste valik ei õnnestu. 

Käesoleva mai muudab Inga Lunge jaoks erilseks ja meeldejäävaks ka see, et tema uus raamat on trükikojast lugejateni jõudnud. Autori rõõmujoovastuse muudab veelgi suuremaks kontrast eriolukorra ja ilusa tulemuse vahel. 

Pärast lasteraamatu «Nupukas Nora" valmimist kaks aastat tagasi alustas Inga Lunge uue raamatu kirjutamist. Selle siht ja suund on ulatada abikäsi autori sarnasele täiskasvanud inimesele, kes püüab leida nippe ja nõkse, kuidas selles maailmas paremini toimida või keerulistest hetkedest üle saada. «See raamat olen üleni mina,» lausus Inga Lunge ausalt, «kirjutasin selle kirjade vormis justkui mineviku väikesele iseendale, kes vahepeal hakkama ei saanud, või oma lastele tulevikus lugemiseks.» 

Kas ja millal võiksid toimuda raamatuesitlused ja kohtumised lugejatega, ei julge Inga Lunge ennustada. Kuna raamat on sobilik kink, siis on ta lubanud mõned teosed emadepäeva eel autogrammiga varustada ja teele saata. Siin aga puutus autor kokku täesti uue tõrkega: enda raamatusse ei julge kirjutada ei pastapliiatsi ega hariliku pliiatsiga, vaid ainult kalligraafilise sulepeaga. «Teisiti ei saa», ütles Inga Lunge ja lubas aegavõtva ilukirjaga kohe pärast intervjuu lõppu jätkata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles