Miks Just! otsa sai?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just!-i matused 15.01.09
Just!-i matused 15.01.09 Foto: Kanal 2
Vaid paar päeva enne seltskonnaväljaande Just! kokkuvarisemist potsatas kõikide Kalev Meedia AS töötajate postkasti positiivsusest ja entusiasmist pakatav meil. Et kõik on firmas kõige paremas korras ja et jutud ajakirjade peatsest lõpetamisest on vaid konkurentide pahatahtlik laim.

 

Peatoimetaja Indrek Lindsalu saatis töötajatele laiali järgmise sisuga e-kirja:

Sõbrad!

Viimastel päevadel on taas ägedamalt kostma hakanud meie konkurentide ja lihtsalt pahasoovijate väited, just nagu tõmbaks Kalev Meedia oma tegevusi mingil viisil koomale.

Suhtugem sellesse põlguse ja/või huumoriga, sest nagu me ise suurepäraselt teame – Kalev Meedia, vastupidi, on oma tegevusi hoopis laiendamas.

Alles äsja soetasime Tartus raadiojaama ja ajalehe ning viimasel ajal on ka ajakirjade portfell ju täiendust saanud. Ainus toode, mis meie portfellist lahkus, oli Jalka, mis juba algse kokkuleppe kohaselt on 1. jaanuarist puhtalt Jalgpalliliidu kirjastada.

Nii et – ärme kasuta info hankimiseks ja iseenda kohta järelduste tegemiseks lolle ega pahatahtlikke infoallikaid. Ilmselt valmistuvad konkurendid enda juures järjekordseteks koondamisteks või kärbeteks, kui nad sellise kiunumisega on meie kallale viskunud.

Anname aga tööle pihta!

Elu24 uuris paberväljaannete endistelt ja praegustelt töötajatelt, kuidas on Kalev Meedia ajakirjade ootamatu lõpetamine neid otseselt mõjutanud.

«Ma kuulsin mingit sellist juttu, et meid töötajaid hoitakse kaks kuud ikkagi veel palgal, aga ajakirjad lihtsalt ei ilmu,» räägib üks väljaande töötajatest ning arvab, et seaduse järgi peab kaks kuud koondamisest ette teatama ning võib-olla hoiavadki seepärast, et vähem hüvesid maksta.

Elu24 uuris ühelt Justi endiselt ajakirjanikult, Ilona Talumetsalt, mida tema arvab Justi sulgemisest. «Sellest on kahju, et nii palju inimesi korraga töötuks jäävad.»

«Samas oli see ettearvatav, alates Justi formaadi väiksemaks muutmisega, uudiste kaotamisega, kujunduse ära soperdamisega, jne.»

Justi anonüümseks jääda sooviv töötaja arvab samuti, et ajakirja on muudetud kümneid kordi ning et lugejaid ajab pidev imagomuutus segadusse. «Keegi ei taha osta ajakirja, kui ei teagi enam, mis ajakirjaga tegu. Sellest ka nigel lugejate arv.»

«Ka Alar Pink tunnistas lõpuks, et formaadi väiksemaks muutmine pärast Saagimi lahkumist oli viga ja ütles, et las siis olla pealegi suur formaat, harimatule ja keskpärasele lugejale läheb see rohkem peale,» pajatab Justi töötaja. «Nõme, kui inimene nimetab oma lugejaskonda harimatuks.»

Endine Justi paparatsofotograaf Marko Tubli teatas aga, et Justi peatoimetaja Merike Taal ei tahtnud talle avaldatud fotode eest viimasel ajal isegi enam raha maksta ning oli ka fotograaf Indrek Galetinile väga pikalt võlgu.

«Merike Taal ütles mulle, et pista need pildid endale perse, kui tahad. Kui raha veel küsid, siis korraldan nii, et sa enam kusagilt tööd ei saa,» on Marko Taali solvavast kõnepruugist šokeeritud.

«Ma pole elus sellist roppu sõimu ja kirumist naisterahva suust kuulnud,» tunnistas Marko, kuid arvas, et ilmselt olid Merikesel närvid viimasel ajal lihtsalt läbi, kuna ta pidi ju teadma või vähemalt aimama lähenevat katastroofi.

«Tegelikult on jumala imelik värk, sest Pink hakkas juba eelmisel talvel sellist juttu rääkima, et ükspuha, millest kirjutate ja mis kaanele läheb, peaasi et ajakiri ilmuks ja et ajakirjad on tähtsuselt meil viimased, need on lisatooted, sest me panustame ikka televisioonile ja online´ile,» tunnistab üks Justi töötaja ning kahtleb, kas härra Oliver Kruuda ise teadiski, mida ustav alluv Pink tema selja taga kokku vusserdas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles