Rongisõitja kogemus: esimene sõit eriolukorras ja tahaksin karjuda (11)

Elu24
Copy
Rongireisijad Tallinnas Balti jaamas.
Rongireisijad Tallinnas Balti jaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi eriolukorra algusest saati on ühissõidukid tühjemaks jäänud, tuleb tipptundidel ette sedagi, et rahvast on rongis või bussis korraga rohkem, kui istuma mahub. Nii juhtus näiteks 1. mail, kui juba varahommikune Tartu rong oli puupüsti täis.

«Ringvaate» reporter Heleri All kirjutas Twitteris, et sõitis kevadpüha hommikul rongiga Tartusse ning pidi šoki saama. «Mu esimene rongisõit eriolukorras ja ma seisan püsti 1. mai hommikul kell 8? 2+2st on siin asi küll väga kaugel,» imestas naine.

«Õnneks üks ema käib oma 4-5-aastase lapsega ringi ja laps kallistab lihtsalt suvalisi inimesi. Tahaks karjuda,» lisas All. Tema sõnul kandsid maske umbes veerand rongisõitjatest.

Rongireisijad Tallinnas Balti jaamas, 1.05.2020.
Rongireisijad Tallinnas Balti jaamas, 1.05.2020. Foto: Mihkel Maripuu

Elroni pressiesindaja Mariis Adamberg ütles Elu24-le, et 2+2 reeglit polegi rongides võimalik täita, kuna ronge liigub praegu vähem. Adambergi sõnul oleks vaja riigilt oluliselt suuremat toetust, et pooltühjade rongidega täismahus sõita.

«Reisijate arvu kasvades ei piisaks ka meie olemasolevast rongipargist ega raudtee läbilaskevõimest, et pooltühjade rongidega sõita,» selgitas ta, miks reegli järgimine ühel või teisel moel üle jõu käib.

Adambergi sõnul on eriolukorra algusest rongisõitjate arv langenud umbes 80 protsenti, mistõttu on sõidugraafikuid hõrendatud. «Seejuures oleme arvestanud, et reisijatel säiliks siiski võimalus erinevatel kellaaegadel nii linnalähiliinidel kui ka üle Eesti liikuda,» ütles ta.

Kuna reisijate arv on kasvanud, tihendab Elron 11. maist sõiduplaani.

Rongireisijad Tallinnas Balti jaamas, 1.05.2020.
Rongireisijad Tallinnas Balti jaamas, 1.05.2020. Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles