PILDID JA VIDEO ⟩ Indias avati taas alkoholipoed ja kahe meetri turvavahemaa unustati sekundipealt

Inna-Katrin Hein
Copy

Indias hakati pärast kaht kuud koroonakarantiini reegleid leevendama ja kogu riigis avati taas alkoholipoed, mis tõi kaasa järjekorrad, kahemeetrise turvavahemaa eiramise ja kaose, mille tõttu tuli politseil sekkuda.

India pani end koroonaviiruse tõttu lukku 24. märtsil ja siis suleti kõik mitteelutähtsad poed ja teenindused, kaasa arvatud alkoholipoed, teatab theguardian.com.

4. maist on Indias alkoholipoed taas avatud. Võimud teatasid enne avamist, et tuleb kanda kaitsemaski ja järjekorras seisjate vahel peab olema vähemalt kahemeetrine vahemaa.

Inimesed New Delhis alkoholipoe järjekorras
Inimesed New Delhis alkoholipoe järjekorras Foto: SAJJAD HUSSAIN/AFP

India pealinna Delhi ametnikud kehtestasid alkoholi jaemüügile 70-protsendise erimaksu, et hoida ära suuri kogunemisi kaupluste juures.

Piirangutest ja maksust hoolimata on kogu Indias alkoholipoodide juures tuhandeid inimesi järjekorras, et osta alkoholi. Mõnel pool on tekkinud kähmlusi, nii et politseil tuli sekkuda.

Politseinik kontrollimas Secunderabadis, kas inimesed hoiavad alkoholijärjekorras vahemaad
Politseinik kontrollimas Secunderabadis, kas inimesed hoiavad alkoholijärjekorras vahemaad Foto: NOAH SEELAM/AFP/Scanpix

Politseinikel tuli joonistada tänavale kahemeetriste vahedega ringe, et inimesed järjekorras seistes vahemaa reeglist kinni peaksid.

Alkoholijärjekord Hyderabadis, kus joonistati valge värviga tänavale ringid, et inimesed kahemeetrist vahemaad hoiaksid
Alkoholijärjekord Hyderabadis, kus joonistati valge värviga tänavale ringid, et inimesed kahemeetrist vahemaad hoiaksid Foto: NOAH SEELAM/AFP/Scanpix

Delhi osariigi peaministri Arvind Kejriwali sõnul ei kulgenud alkoholipoodide avamine nii, nagu loodeti, sest inimesed eirasid koroonapiiranguid, eelkõige vahemaa hoidmist.

Ka teistes India osades, kus samuti on alkohol varasemast kallim, ei ole olukord teistsugune, seal on samuti pikad järjekorrad.

1,3 miljardi elanikuga Indias kestab koroonaviirusega seotud eriolukord kuni 17. maini.

Indias on koroonaviiruse diagnoosi saanud ligi 50 000 inimest, viirushaigusse on surnud ligi 1700 inimest ja paranenud on üle 14 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles