Maailma tennise esireket rikkus koroonareegleid: kas suured trahvid tulekul?

Elu24
Copy
Maailma tennise edetabeljuht Novak Djokovic.
Maailma tennise edetabeljuht Novak Djokovic. Foto: Schreyer/imago images / Schreyer/Scanpix

Maailma tennise edetabelijuht Novak Djokovic rikkus Hispaanias kehtivaid koroonaaja reegleid, kui esmaspäeval läks Marbella lähistel liivaväljakule, ja postitas platsilolekust hiljem videoülesvõtte oma sotsiaalmeediakontole.

Djokovic filmis löögivahetust sparringupartneriga ning kommenteeris, et on äärmiselt õnnelik, et saab saviliivaväljakul mängida. «Õnn on mängida liival...küll vähe ja telefon käes,» kirjutas serblane. 

Hispaanias kehtivad esmaspäevast pisut leebemad koroonareeglid, mis lubavad teatud tingimustel profisportlastel ka treenida. 

Kuid spordirajatised peavad siiski kõik suletud olema vähemalt kuni järgmise nädalani. Erandid on tehtud mõnigatele meeskonnaspordialadele, nagu näiteks jalgpallile.

Hispaania tenniseföderatsioon ütles esmaspäevases avalduses, et profitennisistidel on lubatud treenida kas üksi või koos treeneriga, kuid mitte tenniseväljakul. Samas avalduses öeldi, et hetkel töötataksemängijatele ja treeneritele välja täpseid juhiseid, mis hakkaksid kehtima alates järgmisest nädalast.

Djokovici meeskond ei ole saviliivaväljakul tehtud treeningut kommenteerinud.

Praeguseks pole selgunud, kas Hispaanias kehtivaid reegleid rikkunud valitsevat Austraalia lahtiste meistrivõistluste tšempionit ootavad ees ka trahvid või muud sanktsioonid. 

Serblane Novak Djokovic võitis 2020. aasta alguses Australian Openi suure slämmi turniiri. 
Serblane Novak Djokovic võitis 2020. aasta alguses Australian Openi suure slämmi turniiri. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles