VINTSKE MEMM ⟩ Mitut eluohtlikku haigust põdenud 100-aastane inglanna sai koroonaviirusest jagu

Elu24
Copy
Inglanna Rose Heeley on vaatamata teda kimbutanud haigustele elanud 100-aastaseks.
Inglanna Rose Heeley on vaatamata teda kimbutanud haigustele elanud 100-aastaseks. Foto: SWNS/ScanPix

Inglismaal elav Rose Heeley on oma saja eluaasta jooksul seljatanud mitu eluohtlikku haigust. Hiljuti nakatus Heeley koroonaviirusesse, kuid ka sellel ei õnnestunud vintsket memmekest murda, vahendab nypost.com.

Koroonaviirusest paranenud Rose Heeley jaoks oli tegu seitsmenda haigusjuhtumiga, ning ükski neist ei ole 100-aastast inglannat murdnud. Praeguseks on Heeley põdenud sarlakeid, leetreid, läkaköha, difteeriat, grippi ja Covid-19-et. Lisaks on naisel olnud kaks infarkti.

Pärast koroonaviirusesse nakatumist veetis Heeley 18 päeva haiglas, kuid on nüüdseks sealt tervena väljakirjutatud. 

Heeley'l on kokku 11 lapselast ja 22 lapselapselast, kelle seast on vanematel omakorda kokku veel seitse last. Tema lapselaps Tracey Appleyard (49) rääkis, et tal on hea meel, et Heeley on jälle kodus. «Ta on meie väike bumerang, ta tuleb alati võitjana välja,» tõdes Appleyard.

Rose Heeley koos oma lapselapse Tracey Appleyardiga.
Rose Heeley koos oma lapselapse Tracey Appleyardiga. Foto: SWNS/Scanpix

«Tal on nii positiivne suhtumine. Ta võib tuua naeratuse ükskõik kelle näole,» kirjeldas Appleyard oma vanaema ja jätkas: «tal läheb saja-aastase kohta väga hästi, ning ta räägib võrratuid lugusid. Me armastame teda väga.»

Appleyard tõdes, et tema vanaemal on viimase kaheksa aasta jooksul olnud kehvem tervis, tal on stenokardia, ning on üle elanud kaks infarkti. Nüüd on ta seljatanud ka koroonaviiruse. «Aga see kõik lihtsalt tõestab, et ta on ikka tugev ja võitleb,» lisas lapselaps lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles