PILDID ⟩ Venemaal tähistatakse 9. mai võidupüha sõjalennukite ülelendudega

Inna-Katrin Hein
Copy

Venemaal valmistutakse 9. mai võidupühaks, millega tähistatakse Punaarmee võitu Saksamaa üle Suures isamaasõjas aastatel 1941 – 1945.

Teise maailmasõja lõpust, Venemaal Suure isamaasõja lõpust möödub 75 aastat, teatab reuters.com.

Koroonapandeemia tõttu jääb sel aastal Moskva Punasel väljakul suurejooneline paraad ära, kuid toimuvad sõjalennukite demonstratsioonlendamised.

Alates tänasest 4. maist on Moskva kohal nähtud lendamas Venemaa sõjalennukeid, mille piloodid treenivad 9. mai võidupüha lendudeks.

Fotograafid jäädvustasid taevas nii Suhhoi Su-30 SM kui Mikojan MiG-29 hävituslennukeid treeninglende tegemas. Tegemist on lennukitega, mis kuuluvad aerobaatikaüksusesse.

Samuti oli näha, kuidas tankimislennuk Il-78 lendamise ajal tankis strateegilist pommitajat Tu-160.

Tankimislennuk Il-78 demonstreerimas, kuidas lendamise ajal tankida strateegilist pommitajat Tu-160. Treeninglendudega valmistutakse 9. mai võidupüha lendudeks
Tankimislennuk Il-78 demonstreerimas, kuidas lendamise ajal tankida strateegilist pommitajat Tu-160. Treeninglendudega valmistutakse 9. mai võidupüha lendudeks Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS

Hävituslennukid joonistavad suitsu abil taevasse Venemaa lipuvärvides lipu.

9. mail näeb nii pealinna Moskva kui veel mitme Venemaa suurlinna kohal sõjalennukite aerobaatika-show’d, milles osaleb sadu sõjalennukeid.

Venemaa Il-76 sõjaväe transpordilennukid tegemas 4. mail Moskvas treeninglende, millega valmistutakse 9.mai võidupüha lendudeks
Venemaa Il-76 sõjaväe transpordilennukid tegemas 4. mail Moskvas treeninglende, millega valmistutakse 9.mai võidupüha lendudeks Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Võidupühaga tähistatakse liitlasvägede võitu Saksamaa üle Teises maailmasõjas.

Saksamaa kapituleerus 8. mail kell 22.43 Kesk-Euroopa aja järgi. Nõukogude Liidus Moskvas oli siis 9. mai kell 00.43 ja selle tõttu tähistati nii nõukogude ajal kui tähistatakse nüüd Venemaal võidupüha 9. mail.

Kui mujal on rõhk liitlasvägede võidul, siis Venemaal on rõhk Punaarmeel.

Venemaal on koroonaviiruse diagnoosi saanud 145 000 inimest, viirushaigusse on surnud üle 1350 inimese ning paranenud oli rohkem kui 18 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles