VIDEO ⟩ USAs hoidsid mesilased peret mitu tundi «pantvangis»

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Mesilasparv peatus Arizona pere maja välisukse ees ja moodustas sinna musta laigu.
Mesilasparv peatus Arizona pere maja välisukse ees ja moodustas sinna musta laigu. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Aprilli lõpus andis ühe Arizona pere välisukse juures olnud turvakaamera öö jooksul mitu korda häiret. Segaduses pere avastas, et häire andjateks oli nende välisukse juures peatunud mesilasparv. 

Gilbertis elav Keli Harper rääkis, kuidas välisukse juures asuv turvakaamera andis öö jooksul kümneid teateid, vahendas KTVK. 

«Kaameraid kontrollides ei näinud ma sõna otseses mõttes isegi oma ukseesist. Tundus, et neid oli nii palju, tuhandeid,» kirjeldas Harper. 

Mountain View kahjuritõrje ekspertide sõnul on mesilastel praegu sülelemishooaeg ja on võimalik, et mesilased lendavad ise järgmisel päeval mujale, vahendas WCTV.

Kuid kui nad hakkavad seintesse kärgstruktuuri ehitama või kui nad on Aafrika mesilased, on perekonnal põhjust tõsiselt muretseda verandal tolmlejate pärast.

«See umbes 90 sentimeetri pikkune ala nägi välja nagu koleda tekstuuriga maalritöö, sest neid oli nii palju,» lisas Harper.

Naise sõnul jäi kaamerasse ka hetk, mil üllatunud FedExi kuller põgenes ukse juurest jättes paki maha. 

Kuigi piirkonnas heakorratöid pakkuv kinnisvarafirma pakkus, et saadavad tõrjefirmast kellegi mesilasi hukkama, siis otsustas pere, et nad otsivad alternatiive, kuidas eemaldada mesilased nii, et need elama jääks. Lõpuks leiti üks lähikonnas tegutsev mesinik, kes sülemi eemaldas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles