VIDEO Kaitseväe välihaigla sai saarlastelt uhke hüvastijätu

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Kaitseväe välihaigla saadeti Saaremaalt teele veeväravatega.
Kaitseväe välihaigla saadeti Saaremaalt teele veeväravatega. Foto: Kuvatõmmis Facebooki videost

Aprilli alguses tööd alustanud kaitseväe välihaigla pakkis Kuressaares pillid kokku ning saadeti eile Saaremaalt uhkelt minema. Vaata päästeameti videot!

Eile lõpetas töö aprilli alguses tegutsemist alustanud Kuressaare haigla SA operatiivstaap ning saarelt saadeti veeväravatega minema ka Kaitseväe välihaigla, teatas päästeamet Facebookis.

Traditsiooniliselt tehakse veeväravaid esimest korda komandosse saabuvatele tuletõrjeautodele. «Kriisi algushetkedel ei osanud me välihaiglat ilusti vastu võtta, küll aga saadame selle väärikalt ja tänulikult ära,» ütles Saaremaa eriolukorratööde juht Margus Lindmäe.

Operatiivstaabi roll oli asutuste ja partnerite koostööd koordineerides luua toimiv tugivõrgustik kriisi lahendamiseks Saaremaal. «Lühidalt kokku võttes võib öelda, et tegime staabi ja toetusmeeskonnaga kõike, mis vaja, et haigla saaks tegeleda sellega, mida nad kõige paremini oskavad – patsiente ravida,» ütles staabi juht Jako Vernik.

Nii toetati haiglaid näiteks personali värbamisel, logistika tagamisel ja kõige muuga, mis otseselt ravitegevusi ei puudutanud. Operatiivstaabi ja eriolukorra tööde juhi toetuseks moodustati Päästeameti töötajatest toetusmeeskond, kuhu kuulus spetsialiste igast valdkonnast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles