Kaja Kallas pillub kriitikanooli: Tanel Kiige käitumine on skisofreeniline (3)

Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna esinaine Kaja Kallas kritiseeris ühismeedias sotsiaalminister Tanel Kiike EKRE poliitika tolereerimise eest ning nimetas tema käitumist «pisut skisofreeniliseks».

Europarlamendi saadik Jaak Madison (EKRE) avaldas kolmapäeval blogipostituse, milles kiitis valitsuse tööd, ent kritiseeris sotsiaalminister Tanel Kiike. Madison tõi välja, et Kiik rikub tahtlikult seadust, kui jätkab «maksumaksja raha raiskamist LGBT seltskonnale». Samuti heitis ta sotsiaalministrile ette Terviseameti ebakompetentsust ja «häbiväärset vastutuse puudumist».

Kiik jagas Madisoni kriitilist sõnavõttu Twitteris ning pidas seda hoopis komplimendiks. «Tundub, et olen õigel teel,» lisas ta juurde.

Sotsiaalministri säutsule vastas Reformierakonna esinaine Kaja Kallas, kelle arvates Kiik siiski nii õigel teel pole. «Oled selles valitsuses, mis laseb EKRE-l inimesi alavääristada. Õige on see kuidas täpsemalt?» esitas Kallas retoorilise küsimuse.

Hiljem lisas ta veel: «Tanel Kiik on olnud selle valitsuse üks peaarhitekte. Kui ta selgelt seda kõike ei tolereeriks, ei saaks EKRE võimupositsioonilt laamendada. Tekitada probleem ja esitada siis end kangelaslikult selle vastasena, on pisut skisofreeniline.»

Kiik Kallasele ei vastanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles