Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Mick Pedaja
Mick Pedaja Foto: Pressimaterjal

Toome teieni 17. nädala muusikauudised. Tartu kitarrist jätkab «koduaresti-salvestuste» sarja, Terminaatoril ilmus uus singel ja Von Dorpat avaldas uut materjali.

Mick Pedaja rabakontsert varahommikus

Seoses jätkuva olukorraga, kus palutakse püsida kodus ja teistest eralduses, tegi Mick Pedaja 23. aprilli varahommikul oma kontsertsarja teise etteaste, virtuaalsel teel otse rabast. «Olles viimasel ajal viibinud palju toas, tekkis tunne viia teid kõiki varahommikusele rabarännakule,» selgitas Mick kontserdipaiga valikut. Rabakontserdil astus lisaks Mickule sel korral üles ka saksofonist ja muusik Lauri Kadalipp ning kontserdil tuli esitusele muusikat ka filmist «Talve», mille muusikaline taust sai sel korral Micku kui helilooja kätesse usaldatud. Filmimuusika album on sellest nädalast ka digilevis kuulatav.


 

Artist lambandaz lasi välja uue loo

23. aprilli keskpäeval avaldas lambandaz uue loo. Lugu kannab nime «Kui kõik nii jääb» ning räägib meie praegusest eriolukorrast ja sellest mis tulemas on. Muusikapala mix/masteri eest hoolitses andekas Kalev, kelle sotsiaalmeedia nimi on VK on majas ja muusika on tehtud venemaalt ühe kuti poolt, aga see on ümber produtseeritud lambandaze poolt. Sel aastal on riimiseadjal ilmunud juba mitmeid singleid: «Sinu juurde», «Edasi tagasi», kus teeb kaasa ka Jaanus Saks, «Borjomi», «See öö» jne. Mai lõpus ilmuvat lambandaze järgmine singel, kus teeb kaasa ka Beebilõust. 

 

ANETT avaldas New Yorgis filmitud muusikavideo uuele singlile «get by»

Aneti kaks nädalat tagasi TIKS Rekordsi alt ilmunud duubelsingel «get by» sai videopildi. Võtted toimusid eelmisel aastal septembrikuises New Yorgis, kus Anett uut muusikat kirjutamas ja salvestamas käis. Video illustreerib kulgevalt Aneti muusikareisi - Brooklyni mõnusat melu ja sealset loomingut soosivat keskkonda.Hetkel kirjutab Anett muusikat täispika albumi jaoks, mille ilmumine TIKS Rekordsi alt on planeeritud käesoleva aasta lõppu. Plaadile on muuhulgas oodata ka Ms Madliga koostöös valminud lugusid.
 

Terminaatoril ilmus uus singel «Tavaline tüdruk»

Lugu räägib julgusest teha elus kannapööre ja sellega muuta nii ennast, kui ümbritsevat maailma. Uus lugu on pühendatud kõikidele inimestele, sest tegelikult pole olemast «tavalist inimest» ega «keskmist eestlast». Kõik inimesed on erilised ja kordumatud!nTerminaatori uue loo sõnad ja muusika kirjutas Jaagup Kreem. Kitarridel mängib Taav Langi, bassil Henno Kelp, trummidel Roland Puusepp, klahvpillidel Rene Puura ja tausta laulab Annabel Kreem. Salvestanud, miksinud ja masterdanud on loo Ergo Ehte.


 

Valminud on uus laul artistilt Laura Junson

Uus singel kannab pealkirja «Laul armastusest» ja räägib ühest väga erilisest, omanäolisest suhtest, hingelisest sidemest, mis kulgeb juba 15ndat aastat. Laul on pühendatud tema maailma kõige ägedamale abikaasale, kes on ühtlasi ta parim sõber ja huumorikaaslane. See on lugu naiselikust südamega kaosest ja mehelikust tasakaalukast korrast.  Laulu sõnad ja viisi kirjutas Kristel Põld.
 

Tartu kitarrist jätkab «koduaresti-salvestuste» sarja

Tartu slaidkitarrist Andres Roots jätkab isolatsioonis viibides kodukootud  EP-de tootmist: viie looga «House Arrest 2» ilmus reedel, 17. aprillil ning seda saab kuulata ja osta tema veebilehel. Märtsi lõpus ilmunud esimene «House Arrest» on tänaseks kõlanud raadioeetris ka näiteks Suurbritannias. Plaatidest ja pandeemia tõttu ärajäänud esitlustuurist räägib Roots lähemalt ka Tartu 2024 meeskonnale antud videointervjuus, mis avaldati läinud nädalal sarjas «Kevad 2020».
 

Kenors avaldas uue videosingli loole «Kodukas»

Kenors on 8 liikmeline bänd, mis end žanriliselt ei piira. Mõjutusi on nii jazzist, house’st, funkist kui ka punkist. Laulus «Kodukas» on parasjagu süntesaatoreid, tugevad taustavokaalid ja Roy Ayersist mõjutatud vibrafonisoolo. Pala iseloomustavad uinutavad mitmehäälsused, logelevad vibrafonipartiid ja neile vastukaaluks on kitarri ja perkussiooni rütmimäng. Muusikavideo kandvates rollides on Kenorsi ninamees Kristjan Tenso ja ansambli Ouu kitarrist ja laulja Tiit Liblik. Režisöör on Kristjan Tenso ise ning operaator Martin Lauri. Pearollis olnud Tiit Liblik kommenteeris järgnevalt: «Set design avaldas muljet. On tõeline pühendumus enda kodu muusikavideo tarbeks koguaeg niisuguses seisus hoida. Samaväärselt hästi oli läbi mõeldud ka kostüümidisain. Kristjani riidehunnikust leidus igasuguseid kaltsusid ja nartsusid, mis ideaalselt videosse sobisid.» 

 

Ansambel Von Dorpat avaldas singli pealkirjaga «Vaba mõtleja»

«Üks lause, luulerida või muusikapala võib mõnikord ajas väga kiiresti uue tähenduse omandada. Meie lauluga, mis tegelikult sündis eelmisel sügisel, täpselt niimoodi juhtus,» kommenteerib kollektiiv. «Praegusel keerulisel, aga väga õpetlikul ajal annab muusika ning konkreetselt see lugu teile loodetavasti positiivsust ning julgust ikka edasi unistada. See, mis tuleb pärast, on ju paljuski rajatud ka meie tänastele unistustele.» «Vaba mõtleja» juhatab sisse ansambel Von Dorpati järgmise loomingulise etapi. Pala annab aimu uutest muusikalistest suundadest, mille poole on bänd pärast 2018. aasta sügisel ilmunud debüütalbumit liikunud. Ansambli kõlapilt on muutunud värvilisemaks ning muusika varasemast veelgi rütmikamaks. Laulu autorid on Henri Lohk ja Johannes Vedru, kes ühtlasi esitavad üheskoos juhtvokaali. Lisaks neile teevad salvestusel kaasa Erki Veikar ja Kaarel Adamson, samuti ansambel Von Dorpati pikaaegsed liikmed. Loo produtseerimisel aitas bändi muuhulgas eesti nõutumate trummarite hulka kuuluv Ahto Abner. Läbi kümne tegutsemisaasta on Von Dorpati unistuseks olnud teha muusikat, mis paistaks Eestis silma eripärasusega: omaks kontakti ameerikaliku musta muusikaga, kuid sisaldaks samas eestikeelset kvaliteetset lauluteksti.
 

Evella andis välja uue loo

Popmuusikat kirjutav ja esitav Eesti artist  Evella on lühikese tegutsemisaja jooksul jõudnud avaldada ühe singli, mis on toonud enim jälgijaid Poolast ja UKst. 8. mail ilmub tema järgmine singel «Daisies and Roses», mis on  80ndate helistiilist inspireeritud hoogne poplugu, rääkides loo tugevast ja meeliülendavast naistevahelisest sõprusest. Artist lisab, et ammutas inspiratsiooni suurimatest romantilistest lugudest nagu «Suur Gatsby» ja «Titanic» ning mõtles, kui erinevad oleksid Daisy ja Rose’i lood feministlikumas maailmapildis, kus naised on teineteisele toeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles